Newsletter / Studiu KIWI FINANCE: Romanii cu venituri mari se imprumuta cu ipoteca

 
KIWI Finance
 

Studiu KIWI FINANCE: Romanii cu venituri mari se imprumuta cu ipoteca

website KIWI Finance

Creditele de nevoi personale sunt accesate in special de catre persoanele cu venituri sub 1.500 de lei pe luna, in timp ce creditele ipotecare (care includ si creditele imobiliare) sunt accesate in cea mai mare masura de catre romanii cu venituri medii si peste medie, respectiv intre 2.500 si 5.000 de lei pe luna, si chiar de catre cei cu venituri de peste 10.000 de lei lunar, releva Studiul KIWI FINANCE privind structura creditelor intermediate in primele patru luni ale anului 2015.

Analiza structurii portofoliului de credite intermediate in primele patru luni ale acestui an arata ca, din punct de vedere al nivelului de venit, cele doua tipuri de credite sunt accesate de catre categorii diferite de solicitanti. Astfel, cea mai mare parte dintre clientii care au contractat un credit de nevoi personale (42%), adica aproape jumatate din totalul clientilor KIWI FINANCE, au venituri mai mici de 1500 de lei lunar. Urmeaza cei cu venituri situate intre 1.500 si 2.000 de lei lunar (15%) si cei cu venituri intre 2.000 si 2.500 de lei lunar (11%). Distributia pe aceste segmente de solicitanti reflecta, de fapt, structura veniturilor populatiei la nivel national, respectiv majoritatea romanilor castiga lunar mai putin de 1500 de lei.

Ponderile insumate ale creditelor de nevoi personale accesate de catre persoane din aceasta plaja de venituri – mai mici de 1.500 de lei si pana la 2.500 de lei/luna – ajunge la 68% in total, adica peste doua treimi. Cifra arata, pe de o parte, faptul ca nevoile celor cu venituri mici le depasesc posibilitatile financiare si optiunea unui credit este cea mai viabila, pentru rezolvarea problemelor de zi cu zi.

 

Suna-ti acum expertul KIWI Finance, scrie-ne la intreaba@kiwifinance.ro sau suna la 0372 800 800 (numar cu tarif normal) pentru credit.

 

Veniturile din chirii sunt eligibile in proportie de 50%

website KIWI Finance

Potrivit reglementarilor in vigoare ale BNR, veniturile din chirii sunt luate in calcul pentru un credit, pe baza documentelor doveditoare, la jumatatea cuantumului lunar stabilit intre proprietar si chirias.

Cele doua conditii sunt ca venitul obtinut sa fie de minim trei luni la actualul contract, fiind luata in considerare data inregistrarii contractului de inchiriere la Administratia Financiara, dar proprietatea sa fi fost anterior inchiriata cel putin un an de, si contract inregistrat la Administratia Financiara, cu acelasi chirias sau cu unul diferent.

In al doilea rand, contractul de chirie trebuie sa fie incheiat fie pe o perioada nedeterminata, fie determinata, caz in care trebuie sa fie incheiat pe o perioada care sa acopere cel putin perioada de creditare.

 

Iti multumim daca transmiti acest mesaj prietenilor si colegilor tai. Iti vor fi recunoscatori, le-ar putea fi de mare ajutor!

 
   

Ai primit acest mesaj pentru ca te-ai abonat pe www.kiwifinance.ro, printr-un site partener al KIWI Finance sau ai beneficiat de serviciile noastre de consultanta. Daca nu mai doresti sa primesti mesaje de la noi sau consideri ca abonarea s-a produs din greseala, te rugam sa accepti scuzele noastre si sa te dezabonezi aici.

©2015 KIWI Finance

 

Newslettere recente

Urmareste-ne