KIWI Finance, liderul pieței de brokeraj, a intermediat credite de 1 mld de euro de la inființare

KIWI Finance, lider al pietei de brokeraj din Romania, a acordat anul trecut credite de 562 milioane lei si a avut o cifra de afaceri de 13 milioane lei. In 14 ani de activitate, KIWI Finance a intermediat credite de 1 miliard de euro.

 

KIWI FINANCE a incheiat anul 2017 cu o cifra de afaceri de 13,25 milioane lei, mai mare cu 21% comparativ cu anul anterior si un volum de credite intermediate de 562 milioane lei, cu 27% mai mare fata de 2016.

 

De la infiintarea companiei pana la sfarsitul anului trecut, valoarea creditelor intermediate a depasit pragul de 1 miliard de euro.

 

“Pentru KIWI Finance, anul trecut a fost cel mai bun din ultimii 9 ani, ne-am atins tintele pe care ni le-am propus si am depasit pragul de 1 miliard de euro credite intermediate de la infiintarea companiei,”, a declarat Anca Bidian, CEO KIWI Finance.

 

Din totalul creditelor intermediate anul trecut, 77% au fost credite ipotecare standard, 21% credite de nevoi personale si 2% credite Prima Casa. Principalul vector de crestere a fost creditul ipotecar standard, atat ca volum, cu o crestere de 43% fata de anul anterior, cat si ca numar de clienti, cu 26% mai multi fata de 2016. Pe acest segment de credite, KIWI Finance a ajuns la o cota de piata de 7% din total piata bancara.

 

“Principalii trei factori care au determinat rezultatele foarte bune de anul trecut au fost cererea mare, pe ambele tipuri de credite care au contribuit majoritar in cifra de afaceri KIWI, ipotecar standard si de nevoi personale, dobanzile si costurile bancare atasate creditelor inca mici si o piata imobiliara stabila. Politica monetara a fost neschimbata, comparativ cu anul 2016 in care am avut numeroase noutati legislative in piata bancara, iar efectele politicii fiscale probabil se vor resimti de-abia in acest an”, a comentat Anca Bidian, CEO KWI Finance.

 

SURSA: financialmarket.ro, 19 feb 2018
0372 800 800