KIWI FINANCE – credite de 450 milioane lei si o cifra de afaceri de 11 milioane lei in 2016

KIWI FINANCE  a incheiat 2016, al cincilea an consecutiv de crestere,  cu o cifra de afaceri de 11 milioane lei, mai mare cu 18% comparativ cu anul anterior, si un volum de credite intermediate de 450 milioane lei, cu 10% mai mare fata de anul 2015. Soldul total al creditelor intermediate, de la infiintarea companiei pana la sfarsitul anului trecut se apropie de 1 miliard de euro.

 

Bucuresti, ianuarie 2017 - KIWI Finance – liderul pietei brokerilor de credite din Romania – a intermediat in 2016 credite in valoare de 450 milioane lei, in crestere cu 10% fata de 2015, si a consemnat o cifra de afaceri de 10,97 milioane lei, mai mare cu 18% fata de anul anterior.

 

Pentru KIWI Finance 2016 a fost cel mai bun din ultimii 7 ani, ne-am depasit obiectivele si am atins o cota de piata de 6% din total piata bancara pe segmentul creditelor ipotecare standard”, declara Anca Bidian, CEO KIWI Finance.

 

Din totalul creditelor intermediate anul trecut, 67% au fost credite ipotecare standard, 26% credite de nevoi personale fara garantii, 3% credite Prima Casa si 4% credite pentru IMM-uri.

 

Principalul vector de crestere a fost creditul ipotecar standard, pe cei 2 indicatori: 28% crestere a volumului de credite acordate, respectiv 21% crestere a numarului de clienti. Creditul ipotecar mediu a crescut cu aproape 7% in 2016 fata de anul anterior ceea ce este in linie cu cresterea pretului imobilelor la nivel national.

 

“Anul 2016 a fost marcat, asa cum ne asteptam si chiar ne-am obisnuit, de interferentele politice ale unui an electoral, cu dezbateri, initiative si legiferari de multe ori invazive. Observam ca in acest context intern si pe fondul politicii europene de supra-reglementare a serviciilor financiare, industria bancara din Romania si-a marit viteza de reactie, insa terenul de joc este din ce in ce mai mic. Cererea solvabila a crescut constant si consistent, iar oferta este relativ constanta. Acest lucru a condus la o competitie de preturi ceea ce e bine, dar nu e suficient pentru o crestere organica si sustenabila a gradului de intermediere financiara, inca cel mai mic din Europa”, comenteaza Anca Bidian, CEO KWI Finance.

 

Strategia KIWI Finance in 2017 are 3 directii majore: digitalizarea serviciilor KIWI Finance,   dezvoltarea retelei de reprezentanti Kiwi si cresterea performantei prin eficientizarea proceselor si reducerea birocratiei. Acest an va fi “Anul miliardului”, in care KIWI Finance va depasi 1 miliard de euro credite intermediate de la infiintare (2003) pana in prezent.

 

“Ne-am propus o tinta ambitioasa, de 38% crestere fata de anul trecut, rezultata din cresterea cererii, cresterea performantei, dezvoltarea retelei si aliniata cu capacitatea de absorbtie a partenerilor nostri. Continuam proiectele noastre de educatie financiara si creditare responsabila, iar platforma digitala este cel mai ambitios, cel mai frumos si actualizat proiect  din acest moment din industria serviciilor bancare”, adauga Anca Bidian.

 

Despre KIWI FINANCE:

 

KIWI FINANCE, infiintata in anul 2003, a adus pentru prima data in Romania serviciile de asistenta si intermediere in obtinerea creditelor bancare, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, in orice locatie convenabila clientului, fara niciun cost suplimentar. Astfel a inceput istoria sa, in urma cu 12 ani. Pana in prezent, KIWI FINANCE a intermediat credite in valoare de 910 milioane euro, fiind prezenta in 35 de orase ale Romaniei.
0372 800 800