KIWI FINANCE – credite de 410 milioane lei in 2015 si o cifra de afaceri de 9,3 milioane lei

KIWI FINANCE  a incheiat 2015, al patrulea an consecutiv de crestere,  cu o cifra de afaceri de 9,3 milioane lei, mai mare cu 47% comparativ cu anul anterior, si un volum de credite intermediate de 410 milioane lei, cu 37% mai mare fata de 2014.

 

Bucuresti, ianuarie 2016 - KIWI Finance – liderul pietei brokerilor de credite din Romania – a intermediat anul trecut credite in valoare de 410 milioane lei, mai mult cu 37% fata de anul 2014, si a consemnat o cifra de afaceri de 9.3 milioane lei, mai mare cu 47% fata de anul anterior.

 

Din totalul creditelor intermediate anul trecut, 57% au fost credite ipotecare standard, 30% credite de nevoi personale fara garantii, 10% credite pentru IMM-uri si 3% credite Prima Casa.

 

Cea mai mare crestere s-a inregistrat pe segmentul creditelor acordate IMM-urilor,  cu un volum triplu fata de 2014, urmata de o crestere cu 64% a creditelor de nevoi personale si 31% crestere a creditelor ipotecare standard.

 

“In 2015 am inregistrat un record al ultimilor sapte ani, din toate punctele de vedere: credite intermediate, numar de clienti, cifra de afaceri, extindere nationala. Strategia de dezvoltare in 2015 a fost sa capitalizam pe punctele forte ale anului, adica stabilitate politica si monetara, crestere economica, micro inflatie, macro lichiditate, ceea ce in plan financiar au condus la bani (credite) ieftini si o cerere solvabila in crestere”, comenteaza Anca Bidian, CEO KWI FINANCE.

 

“Tendintele anului trecut se vor pastra si in 2016, dar vom fi atenti si la punctele slabe si/sau provocarile posibile chiar daca nu stim acum cat de probabile intr-un an electoral, potentiale dezechilibre economice, schimbari legislatie si/sau fiscalitate sau insecuritate regionala”, adauga Anca Bidian.

 

Principalele obiective ale  anului 2016 sunt cresterea cu 30% a volumul de credite intermediate fata de anul trecut si extinderea retelei nationale.

 

Strategia KIWI Finance pe acest an se concentreaza, in continuare, pe dezvoltarea unor produse cat mai adecvate, pe segmente bine definite de piata, impreuna cu bancile partenere strategice, si acomodarea nevoilor si asteptarilor clientilor cu cerintele si ofertele bancilor pe trei directii principale: cost, eligibilitate si birocratie.

 

“Cea mai mare crestere masurata a cererii, anul trecut, s-a inregistrat pe segmentul creditelor de constructii si, de curand, am dezvoltat impreuna cu o banca partenera un produs care acomodeaza atat profilul clientilor cat si specificul pietei de constructii retail din Romania”, a subliniat Anca Bidian.

 

Despre KIWI FINANCE:

 

KIWI FINANCE, infiintata in anul 2003, a adus pentru prima data in Romania serviciile de asistenta si intermediere in obtinerea creditelor bancare, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, in orice locatie convenabila clientului, fara niciun cost suplimentar. Astfel a inceput istoria sa, in urma cu 12 ani. Pana in prezent, KIWI FINANCE a intermediat credite in valoare de 810 milioane euro, fiind prezenta in 35 de orase ale Romaniei.

 

www.kiwifinance.ro

 

Persoana de contact:

 

Mihaela Pantea

Business Communication Designer MPP Romania

 

0724 743 600
0372 800 800