Blog

NOUTATI! Am lansat cel mai bun Credit de Constructie din Romania

Segmentul constructiilor, atat rezidential cat si office, a crescut semnificativ anul trecut comparativ cu perioada 2010 - 2014, fond pe care creditarea pe acest segment a avut cel mai bun an. KIWI Finance a lansat, impreuna cu una dintre cele mai active banci pe segmentul creditarii imobiliare, cel mai bun produs bancar pentru constructia de locuinte, usor de accesat, convenabil din punct de vedere al costurilor si extrem de avantajos ca procedura de finantare a proiectului imobiliar.

 

Este singurul credit de constructie din Romania in care suma necesara fiecarei etape de constructie este disponibila instant, astfel ca aceasta poate fi utilizata cash, fara ca beneficiarul sa fie nevoit a prezinta bancii mai intai teancurile aferente de facturi si chitante. Astfel, acesta va putea sa-si negocieze mai bine achizitia de materiale si manopera pentru lucrarile aferente.

 

Mai mult, pentru justificarea sumelor accesate, este suficient un simplu raport de evaluare care sa confirme avansul lucrarilor de constructie.  O alta variant este aceea de a demonstra bancii ca a utilizat creditul conform destinatiei specificate in contract, prezentand facturi pentru 90% din suma utilizata.

Citeste mai mult...

2016-02-08

0 comentarii

KIWI FINANCE – credite de 410 milioane lei in 2015 si o cifra de afaceri de 9,3 milioane lei

KIWI FINANCE  a incheiat 2015, al patrulea an consecutiv de crestere,  cu o cifra de afaceri de 9,3 milioane lei, mai mare cu 47% comparativ cu anul anterior, si un volum de credite intermediate de 410 milioane lei, cu 37% mai mare fata de 2014.

 

Din totalul creditelor intermediate anul trecut, 57% au fost credite ipotecare standard, 30% credite de nevoi personale fara garantii, 10% credite pentru IMM-uri si 3% credite Prima Casa.

 

Cea mai mare crestere s-a inregistrat pe segmentul creditelor acordate IMM-urilor,  cu un volum triplu fata de 2014, urmata de o crestere cu 64% a creditelor de nevoi personale si 31% crestere a creditelor ipotecare standard.

 

Citeste mai mult...

2016-01-10

0 comentarii

Marul otravit sau Legea Darii in Plata. Cum sa-l indulcim?

Up-date: Bancile romanesti au majorat avansurile la creditele de achizitii

 

Consecinta imediata a intrarii in vigoare a Legii darii in plata a fost aceea ca noua banci din Romania au majorat avansul cerut clientilor la contractarea unui credit de achizitie. Unele dintre acestea, cum este Raiffeisen Bank, au luat aceasta decizie chiar inainte ca legea sa fie promulgata de catre Presedintele Romaniei.

In acest moment, BCR, BRD,  CEC, Raiffeisen Bank, Garanti Bank, Alpha Bank, Bancpost si Intesa Sanpaolo Bank, Banca Romaneasca opereaza cu avansuri majorate dupa intrarea in vigoare a Legii darii in plata, cu diferente intre 10 si 15 puncte procentuale intre avansurile cerute la creditele in lei fata de creditele in euro.

Avansurile stabilite in acest moment sunt:

  • BCR – 35% (acorda doar lei)
  • BRD – 35% (acorda doar lei)
  • CEC – 35%
  • RAIFFEISEN BANK – 35% (lei) si 40% (euro)
  • GARANTI BANK  – 25% (lei) si 40% (euro)
  • ALPHA BANK ROMANIA – 30% (lei) si 40% (euro)
  • BANCPOST – 33% (lei) si 43% (euro)
  • INTESA SANPAOLO BANK – 25% (lei) si 30% (euro)
  • Banca Romaneasca – 35% (lei) si 40% (euro)

Sunt asteptate anunturi similare saptamana aceasta de la ING Bank si Banca Transilvania, doi din jucatorii foarte active pe piata creditelor ipotecare.

Legea a fost publicată în Monitorul Oficial joi, 28 aprilie a.c., și urmează să intre în vigoare la 15 zile de la publicare, respectiv pe 13 mai a.c.

 

 

 

Marul otravit intins romanilor este acum, la sfarsitul anului 2015, Legea Darii in Plata sau legea recent adoptata de Parlamentul Romaniei, actul normativ prin care, debitorii care considera ca nu mai pot onora datoriile catre banca sau nu mai vor sa plateasca, in cazul unui credit ipotecar, pot renunta definitiv la plata ratelor la credit concomitent cu renuntarea la dreptul de proprietate asupra bunului pe care l-au dat in ipoteca, indiferent ca este locuinta, teren sau alte tipuri de bunuri imobile.

 

Pana acum, banca putea sa incerce recuperarea intregii datorii, dincolo de suma obtinuta din valorificarea ipotecii, in cazul in care aceasta nu acoperea intregul sold al creditului ramas de rambursat.

 

Intrebarea este de ce aceasta lege este defecta, ce prevederi de drept incalca si ce se poate face pentru a fi indreptata - a se citi amendata - inainte de a intra in depline drepturi si a determina efecte negative pe termen lung in sistemul bancar si intreaga economie nationala.

Citeste mai mult...

2015-12-13

0 comentarii

Best Financial Adviser in 2015

Experienta de peste 11 ani pe piata intermedierii de credite din Romania se traduce, in anul 2015, printr-un volum de credite intermediate foarte aproape de a atinge cifra de 1 miliard de euro, zeci de mii de clienti si tot atatea aplicatii de creditare finalizate cu succes, o echipa foarte pregatita sa faca fata tuturor provocarilor.

 

KIWI Finance – cel mai mare broker de credite din Romania – a primit in acest an Premiul pentru cel mai bun consultant financiar pe anul 2015 din partea publicatiei Business Arena Magazine, in cadrul celei de-a 15-a editii a evenimentului Financial Leaders' Hall of Fame 2015.

 

In compania a peste 100 de reprezentanti ai sistemului financiar-bancar si de asigurari din Romania, KIWI Finance a fost desemnat lider al pietei de intermediere financiara, alaturi de institutii financiare de renume din Romania – Banca Transilvania, CEC Bank, Alpha Bank Romania, Eximbank, Garanti Bank, Marsh Broker de Asigurare si Reasigurare, Raiffeisen Bank, Unicredit Leasing Corporation.

 

„Este meritul echipei KIWI Finance, al partenerilor si colaboratorilor sai, ale caror eforturi sunt in permanenta indreptate pentru rezolvarea prompta, rapida si eficienta a solicitarilor clientilor nostri, astfel ca dedicam tuturor acestora noul nostru premiu” – Anca Bidian, CEO KIWI Finance.

Citeste mai mult...

2015-11-17

0 comentarii

Articole recente

Urmareste-ne