Blog

De ce si cum au crescut creditele ipotecare intermediate in 2018?

Anul in curs a fost mai putin agitat, ca evenimente directe ale pietei bancare, comparativ cu ultimii doi ani (2016 – 2017) cand au avut loc mai multe “convulsii”, punctuale, determinate de legi cu impact direct, precum Legea Darii in Plata sau convertirea in lei a creditelor in franci elvetieni.

 

In schimb, mersul general al economiei in acest an, dupa un 2017 in care s-a inregistrat un PIB record de dupa iesirea din criza – aproape 7% - a determinat mentinerea unui apetit ridicat pentru creditare.

 

Contextul economic al acestui an a marcat cresteri si acolo unde acestea sunt asteptate si binevenite, dar si in cazul indicatorilor care pot crea probleme pe termen lung. Cu alte cuvinte, unele cresteri, precum salariile si pensile (speciale) par a fi de bun augur, intrucat aduc bunastarea acelor salariati carora li se intampla.

 

Pe de alta parte insa, acestea vin impreuna cu alte cresteri, nedorite, si pentru cei carora salariile le-au crescut, dar mai ales  pentru cei ale caror salarii nu au crescut.

Citeste mai mult...

2018-11-27

0 comentarii

Crestere cu 26% a volumului creditelor intermediate la 9 luni

KIWI Finance a intermediat, in primele trei trimestre ale acestui an, credite in suma totala de 509 milioane lei, cifra aproape egala cu cea realizata pe intreg anul 2017 (562 milioane lei). Fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand se inregistra un volum total al intermedierii de 403 milioane lei, diferenta este de 26%.

 

Cea mai mare crestere s-a inregistrat pe segmentul creditelor ipotecare, a caror cifra se apropie de 400 milioane lei credite intermediate, cu 94 milioane lei mai mult fata de aceeasi perioada din 2017. Procentual,  businessul de intermediere pe acest tip de credite s-a marit cu 31% fata de perioada similara din anul trecut.

 

Citeste mai mult...

2018-11-20

0 comentarii

De anul viitor gradul de indatorare va fi de maximum 40% din venitul net

Incepand cu 1 ianuarie 2019, clientii bancilor si ai IFN-urilor se vor putea indatora de maximum 40% din venitul net, iar la imprumuturile in valuta, pragul va fi de maximum 20%. Pentru creditele acordare prin programul guvernamental Prima Casa, pragul este de 45%.

 

Aceste trepte de indatorare se aplica doar creditelor noi, nu si creditelor aflate deja in derulare si refinantarilor, daca nu este solicitata si o suma suplimentara prin refinantare.

 

Desi pare exagerata, Hotararea BNR vine in urma unei analize pertinente a expertilor bancii centrale, in contextul deciziilor de politica economica din ultimii doi ani, in special in cee ace priveste cresterea veniturilor unei parti din populatia activa, in special din randul bugetarilor.

 

De mai multe ori, pe parcursul acestui an, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a explicat ca masura este in interesul clientilor bancilor, ajutandu-i si indemnadu-i sa fie prudenti cu indatorarea, mai ales pe termene medii si lungi.

Citeste mai mult...

2018-10-31

0 comentarii

Parteneriat de exceptie pentru un proiect de exceptie

102 The Address va aduce acel stil modern si inovator de care peisajul urban al Capitalei are nevoie, atat prin concept in sine, cat si ca materiale folosite, configuratie a apartamentelor si prin amplasare.

 

Pentru ca ne alaturam intotdeauna celor mai bune proiecte imobiliare din piata romaneasca, aducem in conceptul 102 TheAdress expertiza si excelenta echipei de brokeri KIWI Finance. Vom construi, la randul nostru, cele mai bune si potrivite solutii financiare de care au nevoie clientii care isi doresc o locuinta aici.

 

Ce exista la 102 TheAdress? 273 de apartamente, 12 spatii de birouri, 2900 mp spatii comerciale, 9 etaje, 191 boxe, 503 parcari.

 

Apartamentele cu 2, 3 sau 4 camere ofera doza potrivita de lux si confort prin intermediul a nu mai putin de 23 tipuri de apartamente atent realizate, in care atentia la detalii si materialele premium folosite  iti vor contura locuinta perfecta, la suprafetele pe care ti le doresti.

Citeste mai mult...

2018-09-25

0 comentarii

Articole recente

Urmareste-ne