Blog

Creditul de constructie ideal pentru casa in regie proprie

In ce consta creditul de constructie ideal pentru casa in regie proprie? Este vorba despre singurul credit de constructie din Romania in care suma necesara fiecarei etape de constructie este disponibila instant, astfel ca aceasta poate fi utilizata fara ca beneficiarul sa fie nevoit a prezinta bancii mai intai facturile si chitantele justificative. Astfel, acesta va putea sa-si negocieze mai bine achizitia de materiale si manopera pentru lucrarile aferente.

 

Pentru justificarea sumelor accesate este suficient un simplu raport de evaluare care sa confirme derularea lucrarilor de constructie.  De asemenea, se poate opta pentru inca o varianta, aceea de a demonstra bancii ca beneficiarul a utilizat creditul conform destinatiei specificate in contract, prezentand facturi pentru 90% din suma utilizata.

 

Iata un exemplu de calcul pentru creditul de constructie ideal pentru casa in regie proprie: pentru un credit in suma de 222.000 LEI pe 30 de ani: rata lunara de 1.126 LEI, dobanda 4,51 % variabila (ROBOR 3 luni + 3.65%), DAE 5%, comision de analiza 900 LEI, cost total aprox 420.000 RON.

Citeste mai mult...

2017-07-26

0 comentarii

De ce este mai usor acum sa iei un credit decat sa-ti gasesti o casa?

De ce este mai usor acum sa iei un credit de achizitie locuinta decat sa-ti gasesti o casa? Efervescenta de pe piata imobiliara, inceputa in urma cu mai bine de un an, a determinat, pe langa cresterea preturilor si accelerarea tranzactiilor imobiliare, inca un fenomen: clientii se trezesc ca banca le aproba cererea de creditare, chiar inainte ca acestia sa-si gaseasca locuinta mult-visata.

 

Care este explicatia? De ce este mai usor sa iei un credit decat sa-ti gasesti o casa pare o intrebare fara sens, cel putin daca avem in vedere oferta imobiliara din acest moment. Fie ca este vorba despre apartamente mai vechi, construite inainte sau dupa 1989, fie ca este vorba despre locuinte noi, realizate dupa anul 2000, important nu este neaparat numarul acestora, cat mai ales criteriile beneficiarilor, la care raspund sau nu.

 

Paradoxal, dar este mai usor sa iei un credit acum, cand bancile au scazut foarte mult costurile atasate creditarii, pe de o parte, iar clientilor le-au crescut veniturile, pe de alta parte, si o buna parte dintre acestia indeplinesc conditiile de eligibilitate impuse in piata bancara.

Citeste mai mult...

2017-07-24

0 comentarii

Ce locuinta iti poti cumpara cu venituri lunare nete de 750 euro?

Ce locuinta iti poti cumpara cu venituri lunare nete de 750 euro, fara sa ai alte datorii, contractand un credit cu dobanda variabila? Studiul KIWI Finance arata ca, in 2017, iti poti cumpara o locuinta in suprafata totala de 84 mp.

 

Pentru comparatie, in anul 2008, cu acelasi venit net, iti puteai cumpara o locuinta in suprafata de numai 35 mp. Ceea ce inseamna ca in acest moment poti cumpara de doua ori si jumatate mai multi metri patrati de locuinta decat in 2008, cu aceeasi bani. Care este insa explicatia?

 

Contextul economic actual se prezinta mult diferit, fata de anul 2008, atat din punct de vedere al preturilor pietei imobiliare, cat si din punct de vedere al costurilor bancare. Dat fiind faptul ca sunt mai multi romani, conform statisticilor, care isi cumpara locuinte sau terenuri pentru a construi case pe credit, comparativ cu cei care isi cumpara cu bani cash, sunt foarte importante aceste costuri.

Citeste mai mult...

2017-06-30

0 comentarii

Cele 17 elemente de care sa tii cont cand cumperi sau vinzi un imobil

Cele 17 elemente de care sa tii cont cand cumperi sau vinzi un imobil trebuie sa-ti fie perfect cunoscute in momentul in care te pregatesti de o tranzactie imobiliara. Lista cuprinde 17 pozitii, astfel:

 

Pe primele trei locuri sunt: 1. locatia, 2. accesibilitatea si 3 lichiditatea zonei. La acestea se adauga 4. suprafata imobilului, 5. structura si vechimea, 6.valoarea de inlocuire, 7. randamentul, 8. facilitatile din vecinatate si standardul vecinatatilor

 

Plus factori care au un impact deosebit in stabilirea pretului final: 9. materialele care au fost folosite, 10. eventualele dezastre naturale la care a fost supusa si 11. modul in care a fost exploatata.

 

Partea juridica (12) este, de asemenea, un aspect foarte important atunci cand este realizat un raport de evaluare. Astfel, in cazul unei vanzari, proprietarul trebuie sa puna la dispozitia evaluatorului actele de proprietate in original, cat si documentatia cadastrala. La aceste se adauga  13. cartea tehnica a constructiei si 14. certificatul energetic.

Citeste mai mult...

2017-06-25

0 comentarii

Articole recente

Urmareste-ne