Blog

GALA ASOCIATIEI ROMANE A BROKERILOR DE CREDITE

Am parcurs impreuna cu partenerii si clientii nostri, in 2016, un context economic, social, politic si legislativ aparte, ca sa nu spunem dificil sau imposibil.

 

Am fost aproape si de parteneri si de clienti, facand posibil din imposibil, cu solutii financiare adaptate fiecaruia, astfel incat sa rezolvam cat mai multe situatii.

 

Am avut rezultate bune si foarte bune, de aceea vom celebra, Experienta, Excelenta si Viitorul in Serviciile Financiare din Romania, in cadrul celei de-a doua editii a Galei Asociatiei Romane a Brokerilor de Credite, sub semnul trecerii pe un nivel superior al serviciilor de intermediere.

Citeste mai mult...

2017-03-08

0 comentarii

Ai grija la doua elemente: Scorul FICO si Biroul de Credit

Scorul FICO si situatia negativa din Biroul de Credit, in cazul in care ai inregistrat intarzieri repetate, mai mari de 30 de zile, iti pot afecta pe termen lung accesul la diverse forme de imprumut, ceea ce te va impiedica sa-ti rezolvi diverse nevoi personale si ale familiei.

 

Scorul FICO se calculeaza pe structura si istoricul comportamentul tau de plata, ceea ce a determinat si in Romania, din ce in ce mai multe banci si IFN-uri, sa ia in considerare, pe langa ceilalti indicatori de eligibilitate, si scorul FICO in acordarea sau in refuzul acordarii unui credit.

Citeste mai mult...

2017-03-03

0 comentarii

Bucurestenii se imprumuta cat restul tarii la un loc

Aproape jumatate din volumul creditelor intermediate de KIWI Finance la nivel national, in 2016, respectiv 46 milioane lei (49% din total), au fost credite obtinute de bucuresteni. Acestia se imprumuta mai mult pentru a-si cumpara locuinte, scop in care s-au imprumutat in suma totala de 34,32 milioane lei, restul de 11,7 milioane fiind credite de nevoi personale.

 

Pe cele doua tipuri de credite, bucurestenii detin 42% din creditele de nevoi personale intermediate de KIWI Finance la nivelul intregii tari si 51% din creditelor de achizitie locuinte (ipotecare standard), totalul creditelor intermediate la nivel national.

 

Comparatia cu situatia inregistrata in anul 2015 arata insa tendinta clara, la nivel national, de echilibrare a volumului de credite intermediate pentru clientii din celelalte orase ale tarii, medii si mari, in sensul cresterii vizibile a ponderii (si a volumului) creditelor obtinute de locuitorii celorlalte orase din Romania.

Citeste mai mult...

2017-02-09

0 comentarii

Tranzactiile imobiliare mai mici de 100.000 euro sunt scutite de impozit

De la 1 februarie 2017, tranzactiile imobiliare sunt scutite de impozit daca sunt mai mici de  de 450.000 de lei (circa 100.000 de euro), iar pentru tranzactiile care depasesc aceasta valoare se aplica, in continuare,  cota unica de impozitare de 3%.

 

Modul de impozitare a veniturilor obtinute din vanzarea caselor și a terenurilor a fost stabilit prin OUG nr. 3/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

 

Prevederea exacta din actul normativ  se refera la „transferul dreptului de proprietate și al dezmembramintelor acestuia, prin acte juridice intre vii asupra constructiilor de orice fel si a terenurilor aferente acestora, precum și asupra terenurilor de orice fel fara constructii, contribuabilii datorează un impozit care se calculeaza prin aplicarea cotei de 3% asupra venitului impozabil. Venitul impozabil se stabilește prin deducerea din valoarea tranzactiei a sumei neimpozabile de 450.000 lei”. Noul mod de impozitare este valabil pentru tranzactiile inregistrate ulterior datei de 1 februarie 2017.

Citeste mai mult...

2017-02-07

0 comentarii

Articole recente

Urmareste-ne