Blog

Legende urbane despre refinantari - Episodul II

Sunt cel putin trei elemente sau trei semnale care iti arata ca trebuie sa faci o refinantare a creditelor tale, indiferent de natura lor. Si este bine sa stii, inainte de toate, ca poti refinanta orice fel de imprumut ai luat, fie ca este un descoperit de salariu, fie ca este un card de credit sau de cumparaturi, fie ca este un credit clasic – de nevoi personale, ipotecar sau imobiliar.

 

Daca nu te-a preocupat pana acum acest aspect – eventualitatea unei refinantari in conditii evident mai bune comparativ cu momentul in care ai contractat imprumuturile tale – acorda-ti un ragaz si fii atent la urmatoarele trei chestiuni:

 

1. Vechimea creditelor tale: daca le-ai obtinut cu mai mult de 3 ani in urma – sau tot ceea ce a fost imprumutat inainte de anii 2012-2013 – este cazul sa iei serios in calcul varianta refinantarii. Explicatia este simpla: in ultimii trei ani, conditiile de creditare in ansamblul lor au fost radical schimbate fata de perioada dinaintea anilor mentionati, din toate punctele de vedere. Costuri, birocratie, sume accesate, durata de aprobare.

 

2. Structura creditelor tale: majoritatea salariatilor au recurs la descoperitul de salariu (overdraf), deci este foarte probabil ca ai un astfel de imprumut, la care probabil se adauga cel putin un card de cumparaturi si un credit, fie el de nevoi personale, fie chiar un credit imobiliar. Cert este ca, avand dobanzi diferite, dintre care la primele doua produse bancare mentionate vorbim despre dobanzi foarte mari, nu ar fi rau sa iei in calcul varianta reunirii lor sub un acelasi acoperis, cu o dobanda sub media dobanzii creditelor separate, eventual cu o rata diminuata ori pe o perioada mai scurta.

 

3. Costurile creditelor: comparativ cu numai doi sau trei ani in urma, dobanzile, dar si restul costurilor atasate accesarii unui credit – indiferent de natura lui – sunt cel putin la jumatate, iar unele dintre acestea chiar au fost eliminate. Vezi, de exemplu, costul de analiza dosar ori cost de rambursare anticipate, pe care foarte multe banci le-au sters din contractele lor. Datele din piata bancara sunt foarte clare, din acest punct de vedere: dobanzile, cel putin, sunt la cel mai mic nivel din ultimii 25 de ani.

 

 

 

Citeste mai mult...

2015-10-06

0 comentarii

Legende urbane despre refinantari – Episodul I

Legendele urbane despre refinantari aproape ca au devenit legi cand vine vorba despre posibilitatea de a renunta la un credit vechi si a-l inlocui cu unul nou, mai bun.

 

Este posibil sa ai o mare surpriza si sa constati, in urma unei analize pertinente, in acord cu noile date din piata de creditare, ca lucrurile s-au schimbat radical in ultimii 2-3 ani, chiar mai repede de cei 10 sau 20 de ani pe care te-ai indatorat. Din toate punctele de vedere: cost, dobanda, acte, dosare, proceduri. De ce?

 

Sunt cel putin trei elemente de care ar trebui sa tii cont, schimbate total fata de acum trei ani, nu mai demult, in sensul diminuarii lor: dobanzile la credite au scazut semnificativ, mare parte din cheltuielile cu intocmirea dosarelor de credit s-au diminuat esential, pana la eliminare in unele cazuri, si, nu mai putin important, birocratia bancara aferenta procesului de creditare e mult mai mica fata de ceea ce se intampla cu ani in urma.

 

Prin urmare, nu este deloc de neglijat ideea sa apelezi la o refinantare, neaparat insotita de analiza unui broker de credite, care, si el, de cele mai multe ori, nu te costa nimic in plus. Sunt toate premisele sa obtii un credit mai bun, la o dobanda mai buna, pe o perioada mai buna.

 

Dar, care sunt cele cinci mituri care i-au impiedicat pe cei mai multi dintre romanii cu credite de toate felurile sa apeleze la o refinantare?

Citeste mai mult...

2015-09-14

0 comentarii

Fiecare al 20-lea credit din Romania este intermediat de Kiwi Finance

Centralizarea datelor KIWI Finance, la 30 iunie 2015, releva un total de 100 milioane lei pe credite ipotecare standard, ceea ce, raportat la totalul creditelor de acest tip, recent publicate de catre Banca Nationala a Romaniei, inseamna 5% din volumul inregistrat la nivel national, de 2 miliarde lei, pe primele sase luni  ale acestui an.

 

Cu alte cuvinte, fiecare al 20-lea credit ipotecar a fost  obtinut, in Romania, in prima jumatate a anului 2015, prin  KIWI Finance, cea mai mare companie de brokeraj credite din tara.

 

BNR a raportat credite de achizitie (ipotecare + programul Prima Casa) pe total sistem bancar, acordate in primele sase luni din 2015, de 4,6 miliarde lei, din care total credite Prima Casa -  2.6 miliarde lei si total credite ipotecare standard - 2 miliarde lei.  

 

“In prima jumatate a acestui an am inregistrat o crestere a cererii pe toate tipurile de produse de creditare. Pentru creditele ipotecare cererea a crescut cu mai mult de 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut, datorita in special scaderii dobanzilor, cresterii increderii populatiei si randamentelor interesante ale pietei imobiliare. Estimam ca acest trend se va mentine in absenta unor perturbatii economice majore interne sau internationale”, explica Anca Bidian, CEO KIWI Finance.

 

In acest context, analiza evolutiei creditelor la nivel national, comparativ cu anul 2014, arata cateva aspecte: ponderea creditelor acordate in cadrul programului Prima Casa a scazut in total, comparativ cu anul trecut, de la 60,3%, in primul semestru din 2014, la 56,5%, in aceeasi perioada a acestui an.

Citeste mai mult...

2015-08-19

0 comentarii

Reinventam notiunea de CREDIT!

Cand spunem « credit », spunem automat birocratie, pentru ca trebuie sa facem nenumarate drumuri la banca si, mai ales, sa completam seria de documente pe care banca ni le solicita.

 

Tocmai de aceea, am realizat o serie de produse, mai FLEXIBILE, mai SIMPLE si mai COMODE, pe care, impreuna cu noul nostru partener – brokerul de credite KIWI Finance, ti le prezentam acum :

 

 • Flexibil : nu trebuie sa aduci documente pentru a justifica modul in care utilizezi creditul obtinut.

 • Simplu : nu iti vor fi solicitate niciodata garantii imobiliare, iar documentatia pentru aplicare este minimala (convinge-te aicià link catre pagina de prezentare).

 • Comod: Echipa KIWI Finance vin oriunde te afli pentru a-ti facilita accesul spre una dintre solutiile noastre de finantare.

   

  Creditele BRD Finance create in colaborare cu KIWI Finance au dobanda fixa si  o durata de rambursare flexibila, la alegerea ta, incepand de la 12 pana la 60 de luni!

   

  Fie ca ai nevoie de o suma mai mica pentru concediu, vrei sa reamenajezi apartamentul in care locuiesti sau doresti sa refinantezi un credit mai vechi, prin BRD Finance ai doar avantaje (convinge-te aicià link catre pagina de prezentare completa!

   

Poti aplica pentru unul dintre noile credite BRD Finance indiferent daca esti angajat, pensionar sau PFA, avand la dispozitie nu mai putin de opt....

Citeste mai mult...

2015-08-14

0 comentarii

Articole recente

Urmareste-ne