Blog

Cumparati teren, nu se mai fabrica! Chiar pe credit!

Credit achizitie teren. De ce acum? Pentru ca, la fel ca in cazul constructiilor, preturile sunt la cele mai scazute cote din ultimii sapte ani. Trendul preturilor la terenuri, in special a celor limitrofe marilor orase, a scazut considerabil, in acord cu toata piata imobiliara, desi, intre timp, pe acestea a fost dezvoltate infrastructura necesara constructiilor de orice fel: case individuale sau ansambluri rezidentiale.

 

Oportunitatea de achizitie este evidenta, avand in vedere cele doua argumente – preturi mai mici de 4-5 ori fata de 2008 si infrastructura existenta deja in cele mai multe cazuri. Nu mai departe de zone adiacente Capitalei, unde exista multe terenuri cu preturi intre 10-20.000 euro, pentru suprafete ideale in constructia de locuinte individuale, de exemplu.  Se adauga costuri bancare de creditare extrem de avantajoase in acest moment si avem tabloul momentului, bun pentru investitii in terenuri.

Citeste mai mult...

2015-05-20

0 comentarii

Surpriza uriasa din cifrele Bancii Nationale: cele mai multe tranzactii pe credite imobiliare din ultimii 25 de ani!

In luna martie a anului in curs au fost incheiate peste 5000 de tranzactii imobiliare finantate prin credit, releva datele BNR, care a publicat, pentru prima data in istoria sa, structura creditelor nou acordate populatiei in Romania, pe destinatii.

 

Astfel, martie 2015 va fi scrisa in istoria creditarii din Romania ultimilor 25 de ani  drept luna cu cele mai multe tranzactii imobiliare finantate din credite de achizitie, mai multe cu peste 10% fata de numarul de tranzactii din perioada de boom a pietei imobiliare, respectiv anii 2007-2008, cand s-a atins un maxim de aproximativ 4500 de tranzactii imobiliare finantate prin credite.

 

Citeste mai mult...

2015-05-18

0 comentarii

Creditul cu buletinul – problema sau solutia creditarii?

Anca Bidian, CEO KIWI Finance

 

Cei mai multi romani, daca sunt intrebati care au fost experientele lor in accesarea unui credit, vor pune pe primul loc nemultumirea, pana la frustrare, fata de birocratia bancilor, adica numarul mare de hartii, si drumuri intre angajator si banca, pe care trebuie sa le faca in acest demers. Asta, dupa ce a fost depasita perioada in care nivelul mare al dobanzilor era principala tinta a comentariilor negative.

 

Cererea de creditare este acum pe crestere, dobanzile au atins minime de neimaginat acum cativa ani, lichiditatea in piata e la cote maxime, ceea ce a atras cresterea apetitului si a nevoii bancilor de creditare. Prin urmare, putem spune ca “s-au aliniat astrele” si avem toate premisele pentru o crestere consistenta si sustenabila a creditarii. Insa riscam, in continuare, sa ne sufocam in hartii, neaparat si obligatoriu stampilate, si pana la Dumnezeu ne cam mananca sfintii pana luam un credit.

 

De-a lungul anilor, numarul documentelor necesare unui dosar de credit s-a tot marit.

Citeste mai mult...

2015-05-13

0 comentarii

Divortati, dar uniti prin credit!

Instanta judecatoreasca emite, in cazul divortului cerut si consimtit de sotii care au ajuns la concluzia ca e mai bine sa-si separe vietile si bunurile, o hotarare prin care se stabilesc conditiile acestei decizii. Chestiunea devine mai complicata in cazul in care cei doi soti au contractat impreuna unul sau mai multe credite, de orice natura.

 

In cele mai multe cazuri, intentia celor doi este de a “separa” si datoriile, nu numai veniturile ori bunurile dobandite impreuna, si de aici apar problemele.

 

Pentru ca banca nu este obligata si nu “recunoaste “ automat actul de divort. In ce sens? Juridic, entitatea bancara nu este interesata daca cei doi contractanti mai sunt ori nu mai sunt impreuna, “legati” de actul casatoriei.

Citeste mai mult...

2015-05-07

0 comentarii

Articole recente

Urmareste-ne