Blog

Cea mai mare suma acordata la o refinantare: 430.000 RON

Recent, KIWI Finance a intermdiat refinantarea, pentru un client al sau, a nu mai putin de 10 credite, "adunate" intr-un credit de nevoi personale de 430.000 RON.

 

P​rin acest contract, i-au fost consoildate clientului respectiv 10 expuneri anterioare, formate din felurite credite de nevoi personale si carduri. Rata lunara i-a fost redusa cu aproape 2.000 lei, confortul platii unei singura rate, catre un singur finantator, versus 10 rate la  finantatori diferiti, fiind indiscutabil.

 

Este vorba, in acest caz, despre un record absolut inregistrat de catre echipa KIWI Finance, atat din punct de vedere al sumei totale obtinute - aproape 100.000 de euro -, cat si ca numar al creditelor colectate intr-un singur produs de creditare.

Citeste mai mult...

2015-10-15

0 comentarii

Legende urbane despre refinantari - episodul III

Din seria Legende urbane despre refinantari este momentul sa “demolam” inca una, de care cei mai multi dintre clientii bancilor sunt atat de convinsi incat nu fac nici cel mai mic efort pentru a afla daca este sau nu adevarata.

 

Este vorba despre ideea potrivit careia nu toate creditele pe care le derulezi, la un moment dat, si nu orice tip de credit pot fi obiectul unei refinantari. Nimic mai fals! In acest moment, bancile, fara exceptie, admit cereri de refinantare pentru orice tip de credit,  fara limita de suma ori alt tip de conditionari referitoare la caracteristicile creditelor respective.

La refinantare pot intra toate tipurile de credite : carduri de credit, descoperit de salariu, creditele de nevoi personale simple, creditele de nevoi personale cu ipoteca, credite de achizitii, leasing.

 

Motivele refinantarii sunt evidente: costurile bancare sunt cele mai mici din istoria ultimilor 25 de ani, birocratia care insoteste solicitarea de refinantare este mult diminuata comparativ cu anii din urma (acte, adeverinte, drumuri la banca, timp si comisioane), plus beneficiul transformarii unui numar de rate intr-una singura.

 

Practic, este chiar indicat ca, in cazul in care ai in portofoliul tau de credite personale toate aceste tipuri de produse bancare (card, overdraft si unul sau mai multe tipuri de credite) sa apelezi la refinantare. Sau, cel putin, sa te consulti cu un expert in creditare, impreuna sa realizati o analiza completa a balantei personale de venituri si cheltuieli, dupa care sa decideti, pe exemple si aplicatii concrete, daca este cazul, catre ce banca si pasii urmatori necesari unei refinantari.

Citeste mai mult...

2015-10-12

0 comentarii

Legende urbane despre refinantari - Episodul II

Sunt cel putin trei elemente sau trei semnale care iti arata ca trebuie sa faci o refinantare a creditelor tale, indiferent de natura lor. Si este bine sa stii, inainte de toate, ca poti refinanta orice fel de imprumut ai luat, fie ca este un descoperit de salariu, fie ca este un card de credit sau de cumparaturi, fie ca este un credit clasic – de nevoi personale, ipotecar sau imobiliar.

 

Daca nu te-a preocupat pana acum acest aspect – eventualitatea unei refinantari in conditii evident mai bune comparativ cu momentul in care ai contractat imprumuturile tale – acorda-ti un ragaz si fii atent la urmatoarele trei chestiuni:

 

1. Vechimea creditelor tale: daca le-ai obtinut cu mai mult de 3 ani in urma – sau tot ceea ce a fost imprumutat inainte de anii 2012-2013 – este cazul sa iei serios in calcul varianta refinantarii. Explicatia este simpla: in ultimii trei ani, conditiile de creditare in ansamblul lor au fost radical schimbate fata de perioada dinaintea anilor mentionati, din toate punctele de vedere. Costuri, birocratie, sume accesate, durata de aprobare.

 

2. Structura creditelor tale: majoritatea salariatilor au recurs la descoperitul de salariu (overdraf), deci este foarte probabil ca ai un astfel de imprumut, la care probabil se adauga cel putin un card de cumparaturi si un credit, fie el de nevoi personale, fie chiar un credit imobiliar. Cert este ca, avand dobanzi diferite, dintre care la primele doua produse bancare mentionate vorbim despre dobanzi foarte mari, nu ar fi rau sa iei in calcul varianta reunirii lor sub un acelasi acoperis, cu o dobanda sub media dobanzii creditelor separate, eventual cu o rata diminuata ori pe o perioada mai scurta.

 

3. Costurile creditelor: comparativ cu numai doi sau trei ani in urma, dobanzile, dar si restul costurilor atasate accesarii unui credit – indiferent de natura lui – sunt cel putin la jumatate, iar unele dintre acestea chiar au fost eliminate. Vezi, de exemplu, costul de analiza dosar ori cost de rambursare anticipate, pe care foarte multe banci le-au sters din contractele lor. Datele din piata bancara sunt foarte clare, din acest punct de vedere: dobanzile, cel putin, sunt la cel mai mic nivel din ultimii 25 de ani.

 

 

 

Citeste mai mult...

2015-10-06

0 comentarii

Legende urbane despre refinantari – Episodul I

Legendele urbane despre refinantari aproape ca au devenit legi cand vine vorba despre posibilitatea de a renunta la un credit vechi si a-l inlocui cu unul nou, mai bun.

 

Este posibil sa ai o mare surpriza si sa constati, in urma unei analize pertinente, in acord cu noile date din piata de creditare, ca lucrurile s-au schimbat radical in ultimii 2-3 ani, chiar mai repede de cei 10 sau 20 de ani pe care te-ai indatorat. Din toate punctele de vedere: cost, dobanda, acte, dosare, proceduri. De ce?

 

Sunt cel putin trei elemente de care ar trebui sa tii cont, schimbate total fata de acum trei ani, nu mai demult, in sensul diminuarii lor: dobanzile la credite au scazut semnificativ, mare parte din cheltuielile cu intocmirea dosarelor de credit s-au diminuat esential, pana la eliminare in unele cazuri, si, nu mai putin important, birocratia bancara aferenta procesului de creditare e mult mai mica fata de ceea ce se intampla cu ani in urma.

 

Prin urmare, nu este deloc de neglijat ideea sa apelezi la o refinantare, neaparat insotita de analiza unui broker de credite, care, si el, de cele mai multe ori, nu te costa nimic in plus. Sunt toate premisele sa obtii un credit mai bun, la o dobanda mai buna, pe o perioada mai buna.

 

Dar, care sunt cele cinci mituri care i-au impiedicat pe cei mai multi dintre romanii cu credite de toate felurile sa apeleze la o refinantare?

Citeste mai mult...

2015-09-14

0 comentarii

Articole recente

Urmareste-ne