Blog

Gala Asociatiei Romane a Brokerilor de Credite Editia IV | 20 Martie 2019 | Le Chateau

Gala Asociatiei Romane a Brokerilor de Credite editia IV 2019 va avea loc miercuri 20 martie la castelul din inima Bucurestiului - Le Chateau, incepand cu orele 19:30.

 

Devenit deja traditie, evenimentul reuneste si recunoaste eforturile, ambitiile si realizarile industriei bancare in parteneriat cu industria de brokeraj in cresterea intermedierii si a incluziunii financiare responsabile si de calitate.

 

Vor fi premiate inovatia, produsele, strategia si determinarea care au contribuit la dezvoltarea si consolidarea parteneriatelor si cresterea calitatii serviciilor financiare si de intermediere credite pe piata din Romania.

Citeste mai mult...

2019-03-08

0 comentarii

CELE 5 SEMNE CARE ARATA CA IN 2019 NU VA SCADEA CREDITAREA

Ideea că volumul creditării va înregistra un recul pe parcursul acestui an a fost vehiculată în mediile de business, în contextul divergenţelor dintre autorităţi şi sectorul bancar, pe marginea noutăţilor legislative, care ar putea descuraja activitatea de intermediere financiară. Deocamdată, realitatea din piaţă contrazice această anticipare.

 

Banca Naţională a României (BNR) ne transmite că nu avem motive să ne temem de eventuale „cutremure financiare”, care ar afecta creditarea în acest an.

 

„Rezultatele ultimelor teste de stres derulate la nivelul instituțiilor de credit (iunie 2018) atestă nivelul adecvat al lichidității și nu evidențiază riscuri semnificative pentru sectorul bancar, pe fondul deținerii unui stoc confortabil de active lichide (reprezentate, în special, de titluri de stat și expuneri față de banca centrală)”, se arată în cel mai recent Raport asupra stabilităţii financiare, publicat de BNR în decembrie 2018.

 

 

Citeste mai mult...

2019-02-20

0 comentarii

CE SE INTAMPLA PE PIATA IMOBILIARA SI CAT DE ACCESIBILE VOR FI CREDITELE IPOTECARE IN 2019

Ce se intampla pe piata imobiliara din Romania acum, dupa avalansa de intamplari fiscale si bancare din 2018, in special din a doua parte a anului trecut si cat de accesibile vor fi, in acest context, creditele ipotecare si imobiliare?

 

Cat si daca vor creste sau vor scadea preturile si la ce tipuri de locuinte? Cum va fi influentata piata de creditare dupa ce pragul gradului de indatorare a crescut, dar si in actualul context economic? Care este, de fapt, contextul economic care se preconizeaza pentru anul in curs?

 

Anul 2018 a fost unul dintre cei mai controversati ani de dupa criza, atat din punct de vedere al masurilor fiscale, cat si pentru sistemul financiar-bancar din Romania. Legaturile dintre fiscalitate si sistemul bancar fiind organice, orice masura la nivel macroeconomic va influenta direct sectorul bancar si invers. Prin urmare, unul dintre cele mai dinamice sectoare din economia nationala, cel putin prin prisma cifrelor inregistrate in ultimii trei ani – imobiliarele – va suporta consecintele acestor masuri de politica fiscala si monetara, totodata.

Citeste mai mult...

2019-01-23

0 comentarii

CELE 23 DE VENITURI ELIGIBILE PENTRU OBTINEREA UNUI CREDIT

Intr-un context economic extrem de dinamic, asa cum este cel din ultimii 10 ani, in care modalitatile contractuale de lucru convenite intre angajati si angajatori s-au diversificat foarte mult, consecinta directa a fost aparitia a noi si noi surse de venituri pentru angajati.

      

Pe de alta parte, odata cu expansiunea mediului digital de afaceri si a unor noi industrii, creative, de lucru, a crescut in consecinta si numarul celor care activeaza in aceste domenii, asa-numitii freelanceri, dar si numarul celor care au profesii liberale, de exemplu.

 

A fost firesc, astfel, ca institutiile bancare si non-bancare sa-si modifice procedurile si sa accepte ca sunt depasite vremurile in care angajatii eligibili pentru obtinerea unui credit erau doar aceia care aveau un contract de munca individual, clasic, pentru 8 ore pe zi, 22 de zile lucratoare pe luna, incheiat pe perioada nedeterminata.

Citeste mai mult...

2019-01-21

0 comentarii

Articole recente

Urmareste-ne