Blog / Credite

Cifrele BNR confirma cresterea constanta a creditelor ipotecare in 2015

Cifrele BNR confirma cresterea constanta a creditelor ipotecare in 2015Volumul creditelor ipotecare creste de la o luna la alta, iar cifrele pe luna aprilie si insumate pe primele patru luni din 2014 confirma tendintele evidente inca de la sfarsitul anului trecut. Astfel, datele publicate de BNR arata ca in perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2015 suma creditelor ipotecare a fost de 2,5 miliarde lei, mai mare cu 42% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand s-a inregistrat un volum al creditelor ipotecare de 1,75 miliarde lei.

 

Creditele au oscilat, ca volum, de la o luna la alta, astfel ca, media primelor patru luni din acest an a fost de 624 de milioane lei, fata de 440 de milioane lei  in perioada similara a anului trecut.

 

Cresterea volumului de credite se inregistreaza, ca tedinta de la inceputul anului, pe toate tipurile de credite, dar creditele ipotecare sunt cele al caror ritm depaseste media altor tipuri de imprumuturi.

 

Citeste si Surpriza uriasa din cifrele Bancii Nationale: cele mai multe tranzactii pe credite imobiliare din ultimii 25 de ani!.

 

Explicatiile acestui trend evident tin de nivelul dobanzilor si al costurilor bancare atasate unui credit ipotecar – cele mai mici din istoria creditarii in Romania din ultimii 25 de ani,   preturile foarte bune in zona imobiliara – mai mici cu o treime sau chiar la jumatate fata de perioada de boom imobiliar si cresterea nivelului de incredere in randul populatiei.
Articole recente

Urmareste-ne