Blog / Credite

KIWI FINANCE: 2017 - Anul Miliardului

KIWI FINANCE  a incheiat anul 2017 cu o cifra de afaceri de 13,25 milioane lei, mai mare cu 21% comparativ cu anul anterior si un volum de credite intermediate de 562 milioane lei, cu 27% mai mare fata de 2016. De la infiintarea companiei pana la sfarsitul anului trecut, valoarea creditelor intermediate a depasit pragul de 1 miliard de euro.

 

“Pentru KIWI Finance, anul trecut a fost cel mai bun din ultimii 9  ani, ne-am atins tintele pe care ni le-am propus si am depasit  pragul de 1 miliard de euro credite intermediate de la infiintarea companiei,”, a declarat Anca Bidian, CEO KIWI Finance.

 

Din totalul creditelor intermediate anul trecut, 77% au fost credite ipotecare standard, 21% credite de nevoi personale si 2% credite Prima Casa. Principalul vector de crestere a fost creditul ipotecar standard, atat ca volum, cu o crestere de 43% fata de anul anterior, cat si ca numar de clienti, cu 26% mai multi fata de 2016. Pe acest segment de credite, KIWI Finance a ajuns la o cota de piata de 7% din total piata bancara.

 

“Principalii trei factori care au determinat rezultatele foarte bune de anul trecut au fost cererea mare, pe ambele tipuri de credite care au contribuit majoritar in cifra de afaceri KIWI, ipotecar standard si de nevoi personale, dobanzile si costurile bancare atasate creditelor inca mici si o piata imobiliara stabila. Politica monetara a fost neschimbata, comparativ cu anul 2016 in care am avut numeroase noutati legislative in piata bancara, iar efectele politicii fiscale probabil se vor resimti de-abia in acest an”, a comentat   Anca Bidian, CEO KWI Finance.

 

Dezvoltarea KIWI Finance va continua si in 2018 pe cele trei directii majore prezente in strategia companiei din ultimii trei ani: digitalizarea serviciilor KIWI Finance,   dezvoltarea retelei de reprezentanti si francize KIWI si cresterea performantei echipei si a serviciilor oferite clientilor prin eficientizarea proceselor si reducerea birocratiei.

 

“Vom continua proiectele si parteneriatele noastre de educatie financiara si creditare responsabila”, adauga Anca Bidian.

 

Rezultatele foarte bune de anul trecut, consemnate pe fondul cresterii constante a cererii populatiei, s-au datorat in special excelentei echipe de brokeri KIWI, dar si parteneriatelor noastre cu cele mai bune 23 de banci si IFN-uri care activeaza pe piata romaneasca in acest moment.

 
Articole recente

Urmareste-ne