Blog / Credite

Renunta la creditele vechi si scumpe

Renunta la creditele vechi si scumpe pe care le-ai contractat cu mai mult de 3 ani in urma, fie pentru a-ti micsora rata, fie pentru a-ti reduce perioada de rambursare, fie pentru ambele. Solutia este refinantarea datoriilor, indiferent ca sunt credite, carduri sau overdrafturi.

 

Socotelile sunt simple: daca ai credite mai vechi de 3-5 ani, este cazul sa le aduni intr-un singur produs de creditare, care iti aduce o economie considerabila la cuantumul lunar al ratei. Daca pastrezi perioada de creditare , doar pentru ca dobanda este acum de numai 6,9% pe an, reducerea ratei lunare este considerabila.

 

Costurile bancare sunt acum la cel mai scazut nivel din ultimii 25 ani, deci este un moment bun sa optezi pentru rate mai mici, pentru a-ti refinanta datoriile in conditii mult mai bune ori chiar pentru investitii.

 

Exemplu de calcul: Pentru un credit de nevoi personale de 100.000 lei pe 60  luni,  platesti o rata lunara de 2.020 lei, dobanda 7,85% variabila (ROBOR 3 luni + 6,9%), comision de analiza 400 lei, cost total 121.630 lei si DAE 8,32%.

Printr-o refinantare, optiune prin care iti poti imbunatati situatia financiara, poti reuni toate creditele, cardurile sau descoperitul de salariu (overdrafturi) intr-un singur credit de nevoi personale, caz in care obtii fie reducarea ratei lunare, daca pastrezi perioada de rambursare. Fie pastrezi cuantumul ratei lunare si reduce perioada de rambursare, deci scapi mai repede de datorii.

 

Vestea buna este ca in ambele cazuri, daca vrei, poti ramane cu o suma in plus, evident, daca vrei, pentru ca banca (si nici brokerul cu care lucrezi) nu te obliga sa iei bani in plus fata de soldul pe care vrei sa-l refinantezi.

 

Scapa de creditele vechi si scumpe printr-o refinantare mult mai avantajoasa acum, comparativ cu alternativele de creditare din urma cu trei sau mai multi ani.

 




Nu sunt comentarii la aceasta postare!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine: security
Am citit si accept Conditiile Generale privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Articole recente

Urmareste-ne