Blog / Credite

Cum se calculeaza gradul de indatorare?

Cum sa calculezi gradul de indatorare este o operatiune matematica extrem de simpla, pe care o poti realiza singur, dar mai bine este sa te sfatuiesti cu un broker de credite. Pentru ca acesta lucreaza cu mai multe banci, fiecare banca are propriile conditii de creditare si de eligibilitate a clientului, inclusiv propria politica de acceptare a unui grad anume de indatorare, asa incat iti poate alege varianta potrivita pentru tine.

 

Este bine sa stii care este proportia dintre ratele pe care le ai de platit la credite si  veniturile personale ori ale familiei, asa incat sa ai o imagine clara a gradului tau de indatorare. Cu alte cuvinte, imparte suma ratelor lunare la suma veniturilor tale, inmulteste cu 100 si vei obtine un procent care iti arata cat din veniturile tale merg la achitarea ratelor. 

 

Daca acest procent depaseste cifra de 60%, se cheama ca nu mai esti eligibil pentru un nou imprumut, pentru ca nicio banca nu va accepta sa te imprumute, neavand voie prin normele BNR, asa incat tu sa depasesti acest prag.

Pentru ca nu toti banii pe care ii castigi pot fi indreptati catre banca, pentru a plati ratele pe care le-ai avea in urma unuia sau mai multe credite, considerandu-se ca ai nevoie de bani si pentru traiul zilnic.

Plaja gradului de indatorare admis de catre banci este mai mare, unele dintre acestea accepta derogari si exceptii, foarte bine argumentate insa si probate cu documente care atesta si venituri adiacente, ale altor membri de familie sau din alte surse.

 

De aceea este bine sa va consultati cu un broker de credite, acesta avand o imagine mult mai ampla a optiunilor pe care le ofera bancile.

La KIWI Finance  gasim si intermediem solutii prin care sa refinantezi credite mai vechi astfel incat sa-ti diminuezi povara financiara curent – fie prin scaderea ratelor, fie prin scaderea perioadei de indatorare.

 

Suntem aici inclusiv pentru a te sfatui cum sa-ti administrezi mai bine finantele personale, astfel incat sa stii in orice clipa, pe baza veniturilor tale curente si viitoare, care sunt posibilitatile pentru a accesa un credit, care sunt conditiile si, mai ales, daca este cazul sa apelezi la un imprumut pentru a-ti rezolva diverse probleme.

 

In contextul unei analize detaliate a veniturilor tale – structura, marime, periodicitate – sunt foarte importante cheltuielile curente pe care le ai de suportat la momentul respectiv, cat si ratele pe care le ai deja, aferente unor credite anterioare.

 

Vino la KIWI Finance sa-ti calculam, fara niciun cost, gradul de indatorare, si sa analizam impreuna oportunitatea aplicarii pentru un credit mai bun si mai avantajos comparativ cu cele anterioare sau variante prin care sa-ti imbunatatesti situatia financiara.
Articole recente

Urmareste-ne