Blog / Credite

Creditul de constructie ideal pentru casa in regie proprie

In ce consta creditul de constructie ideal pentru casa in regie proprie? Este vorba despre singurul credit de constructie din Romania in care suma necesara fiecarei etape de constructie este disponibila instant, astfel ca aceasta poate fi utilizata fara ca beneficiarul sa fie nevoit a prezinta bancii mai intai facturile si chitantele justificative. Astfel, acesta va putea sa-si negocieze mai bine achizitia de materiale si manopera pentru lucrarile aferente.

Pentru justificarea sumelor accesate este suficient un simplu raport de evaluare care sa confirme derularea lucrarilor de constructie.  De asemenea, se poate opta pentru inca o varianta, aceea de a demonstra bancii ca beneficiarul a utilizat creditul conform destinatiei specificate in contract, prezentand facturi pentru 90% din suma utilizata.

 

Iata un exemplu de calcul pentru creditul de constructie ideal pentru casa in regie proprie: pentru un credit in suma de 222.000 LEI pe 30 de ani: rata lunara de 1.126 LEI, dobanda 4,51 % variabila (ROBOR 3 luni + 3.65%), DAE 5%, comision de analiza 900 LEI, cost total aprox 420.000 RON.

 

Observatie importanta:Calculele sunt orientative iar costul total include dobanda+capital +comision analiza +taxa evaluare+ taxe lunare de cont + taxa inreg Aegrm + costul cu asigurarile imobilului pe toata perioada creditului.

 

Avantajele acestui tip de credit sunt excelente, prin comparatie cu alte tipuri de credite, pentru ca:

 

- se accepta constructia atat cu firma de constructii cat si in regie proprie.

- terenul se considera parte din avans. sunt foarte multe cazuri  in care se poate finanta integral constructia casei.

- banii se pot justifica fie prin facturi, fie prin rapoarte de evaluare intermediare dupa utilizarea fiecarei transe primite de la banca.

 

Segmentul constructiilor, atat rezidential cat si office, a inceput sa creasca semnificativ de anul trecut,comparativ cu perioada 2011 - 2015, fond pe care creditarea pe acest segment a avut cel mai bun an.

 

KIWI Finance a lansat, impreuna cu una dintre cele mai active banci pe segmentul creditarii imobiliare, cel mai bun produs bancar pentru constructia de locuinte, usor de accesat, convenabil din punct de vedere al costurilor si extrem de avantajos ca procedura de finantare a proiectului imobiliar.
Articole recente

Urmareste-ne