Arhiva Blog Ianuarie 2019

KIWI Finance a incheiat ultima luna a anului 2018 cu un total-record al dosarelor de credit depuse

Brokerii KIWI Finance au inregistrat in luna decembrie a anului trecut un volum-record de credite (dosare) depuse in bancile partenere, insumand peste 27,5 milioane euro, dublu fata de decembrie 2017 si cu 15% mai mult fata de decembrie 2007 (cel mai bun decembrie dinainte de criza).

 

Comparativ cu ultima luna a anului 2008 – anul de debut al crizei financiare in Romania si cel mai slab decembrie din istoria KIWI Finance – cresterea este de-a dreptul spectaculoasa: volumul creditelor a fost mai mare cu 650%. Cu alte cuvinte, ultima luna a anului 2018 a fost cea mai buna luna decembrie din istoria companiei, cu un volum-record de dosare depuse in banci.

 

In perioada 2008 – 2018, KIWI Finance, depasind cu brio momentul critic determinat de criza, a consemnat o crestere constant-crescatoare a volumului de credite intermediate, a numarului de clienti si a parteneriatelor incheiate cu cei mai buni furnizori de produse si servicii bancare din Romania, banci si institutii non-bancare (IFN-uri).

vezi tot articolul

CELE 23 DE VENITURI ELIGIBILE PENTRU OBTINEREA UNUI CREDIT

Intr-un context economic extrem de dinamic, asa cum este cel din ultimii 10 ani, in care modalitatile contractuale de lucru convenite intre angajati si angajatori s-au diversificat foarte mult, consecinta directa a fost aparitia a noi si noi surse de venituri pentru angajati.

      

Pe de alta parte, odata cu expansiunea mediului digital de afaceri si a unor noi industrii, creative, de lucru, a crescut in consecinta si numarul celor care activeaza in aceste domenii, asa-numitii freelanceri, dar si numarul celor care au profesii liberale, de exemplu.

 

A fost firesc, astfel, ca institutiile bancare si non-bancare sa-si modifice procedurile si sa accepte ca sunt depasite vremurile in care angajatii eligibili pentru obtinerea unui credit erau doar aceia care aveau un contract de munca individual, clasic, pentru 8 ore pe zi, 22 de zile lucratoare pe luna, incheiat pe perioada nedeterminata.

vezi tot articolul

CE SE INTAMPLA PE PIATA IMOBILIARA SI CAT DE ACCESIBILE VOR FI CREDITELE IPOTECARE IN 2019

Ce se intampla pe piata imobiliara din Romania acum, dupa avalansa de intamplari fiscale si bancare din 2018, in special din a doua parte a anului trecut si cat de accesibile vor fi, in acest context, creditele ipotecare si imobiliare?

 

Cat si daca vor creste sau vor scadea preturile si la ce tipuri de locuinte? Cum va fi influentata piata de creditare dupa ce pragul gradului de indatorare a crescut, dar si in actualul context economic? Care este, de fapt, contextul economic care se preconizeaza pentru anul in curs?

 

Anul 2018 a fost unul dintre cei mai controversati ani de dupa criza, atat din punct de vedere al masurilor fiscale, cat si pentru sistemul financiar-bancar din Romania. Legaturile dintre fiscalitate si sistemul bancar fiind organice, orice masura la nivel macroeconomic va influenta direct sectorul bancar si invers. Prin urmare, unul dintre cele mai dinamice sectoare din economia nationala, cel putin prin prisma cifrelor inregistrate in ultimii trei ani – imobiliarele – va suporta consecintele acestor masuri de politica fiscala si monetara, totodata.

vezi tot articolul

Articole recente

Urmareste-ne