Arhiva Blog Noiembrie 2018

Crestere cu 26% a volumului creditelor intermediate la 9 luni

KIWI Finance a intermediat, in primele trei trimestre ale acestui an, credite in suma totala de 509 milioane lei, cifra aproape egala cu cea realizata pe intreg anul 2017 (562 milioane lei). Fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand se inregistra un volum total al intermedierii de 403 milioane lei, diferenta este de 26%.

 

Cea mai mare crestere s-a inregistrat pe segmentul creditelor ipotecare, a caror cifra se apropie de 400 milioane lei credite intermediate, cu 94 milioane lei mai mult fata de aceeasi perioada din 2017. Procentual,  businessul de intermediere pe acest tip de credite s-a marit cu 31% fata de perioada similara din anul trecut.

 

vezi tot articolul

De ce si cum au crescut creditele ipotecare intermediate in 2018?

Anul in curs a fost mai putin agitat, ca evenimente directe ale pietei bancare, comparativ cu ultimii doi ani (2016 – 2017) cand au avut loc mai multe “convulsii”, punctuale, determinate de legi cu impact direct, precum Legea Darii in Plata sau convertirea in lei a creditelor in franci elvetieni.

 

In schimb, mersul general al economiei in acest an, dupa un 2017 in care s-a inregistrat un PIB record de dupa iesirea din criza – aproape 7% - a determinat mentinerea unui apetit ridicat pentru creditare.

 

Contextul economic al acestui an a marcat cresteri si acolo unde acestea sunt asteptate si binevenite, dar si in cazul indicatorilor care pot crea probleme pe termen lung. Cu alte cuvinte, unele cresteri, precum salariile si pensile (speciale) par a fi de bun augur, intrucat aduc bunastarea acelor salariati carora li se intampla.

 

Pe de alta parte insa, acestea vin impreuna cu alte cresteri, nedorite, si pentru cei carora salariile le-au crescut, dar mai ales  pentru cei ale caror salarii nu au crescut.

vezi tot articolul

Articole recente

Urmareste-ne