Arhiva Blog Mai 2017

Echipa KIWI FINANCE este prezenta la Targul National Imobiliar 2017

Echipa KIWI FINANCE este prezenta la Targul National Imobiliar, cu stand de prezentare,  in vecinatatea renumitelor banci din top 10, BRD-GSG si Raiffeisen Bank, si este pregatita sa ofere cele mai potrivite solutii de finantare pentru clientii care au nevoie de credite ipotecare, imobiliare sau de nevoi personale.

 

Cel mai mare targ imobiliar organizat in Romania in doua editii anuale, de primvarara si de toamna, Targul National Imobiliar (TNI) se deschide vineri, 19 mai a.c. la Palatul Parlamentului, Sala Unirea. Echipa KIWI FINANCE este prezenta la Targul National Imobiliar 2017, pregatita sa raspunda intrebarilor si cerintelor vizitatorilor.

 

Evenimentul inregistreaza un numar record de expozanti (122) care au pregatit peste 15.000 de oferte imobiliare pentru locuinte noi si vechi, case de vacanta, terenuri in Bucuresti, Ilfov, Constanta, Cluj, Valea Prahovei, Brasov, si alte zone ale tarii.

 

Vorbim in 2017 despre un eveniment imobiliar complet, in care sunt prezenti trei mari furnizori de solutii financiare,  prin care vizitatorii vor fi mai aproape de indeplinirea obiectivelor de achizitie locuinte.

 

vezi tot articolul

Ai venituri din PFA? Iata care sunt conditiile in care te poti imprumuta la banca

Persoanele care obtin venituri din profesii liberale, inregistrate la Registrul Comertului drept persoane fizice autorizate (PFA) - pentru exercitarea carora sunt necesare autorizatii, licente, acreditari speciale ori sunt reglementate prin legi speciale: notari, avocati, medici, farmacisti, medici veterinari, experti contabili, contabili autorizati, auditori financiari, arhitecti, designeri, consultanti fiscali, traducatori autorizati, practicieni in reorganizare si lichidare, executori judecatoresti, informaticieni – pot contracta credite ca orice alt angajat din Romania.

 

De asemenea, cei care lucreaza in domeniul IT, fie in cadrul unor firme de profil, fie pe cont propriu, dar inregistreaza veniturile ca persoana fizica autorizata, la randul lor pot obtine credite bancare.

 

Prin urmare, ai venituri din PFA? Iata conditiile in care te poti imprumuta la banca. Esential de stiut este ca aceste conditii difera in functie de tipul de inregistrare la Registrul Comertului – cu norma de venit sau in sistem real – si, bineinteles, de politica interna a fiecarei banci.

 

 

vezi tot articolul

Ce riscuri sa iei in calcul cand vrei sa te imprumuti la banca

Ce riscuri sa iei in calcul cand vrei sa te imprumuti la banca sau care sunt elementele de care sa tii cont atunci cand decizi ca un credit este absolut necesar. Este important sa analizezi atent cat mai multe probabilitati care ti-ar putea afecta capacitatea de rambursare a creditului.

 

Nu s-a inventat  creditul fara riscuri, nici pentru banca, nici pentru client. Orice credit se bazează pe statistică și probabilitate, atat din partea bancii, cat si a clientilor, a explicat recent Anca Bidian, CEO KIWI Finance, intr-un interviu acordat publicatiei de opinii Republica.ro

 

Totul tine, in opinia acesteia, de o minima cultura financiara si bancara, iar daca informatiile obtinute de la banca nu sunt suficiente pentru o decizie in deplina cunostinta de cauza, o discutie cu un broker de credit ar putea clarifica foarte multe aspecte.

 

Iata care sunt cele 5 riscuri majore care te pot conduce intr-un impas financiar major, astfel incat sa ai probleme in rambursarea creditului pe care l-ai contractat:

 

1.       Sa-ti pierzi jobul

2.       Sa creasca rata de referinta dupa care se calculeaza dobanda (ROBOR la lei, EURIBOR la euro)

3.       Sa se deprecieze leul in raport cu valutele straine (oscilatia cursului valutar)

4.       Sa ti se intample un eveniment neplacut in familie care iti va impovara cheltuielile (boala, de exemplu)

5.       Sa se contracteze bugetul familiei din motive independente de tine (sotul/sotia intra in somaj etc.)

 

Ce poti face pentru a diminua cat mai mult riscul de a ajunge in imposibilitate de plata a imprumutului?

vezi tot articolul

Ce sunt indicii ROBOR, EURIBOR SI LIBOR?

Ce sunt indicii ROBOR, EURIBOR si LIBOR si cum se calculeaza? Este vorba despre indici de referinta ai pietelor bancare pentru care se calculeaza si reprezinta rata medie a dobanzii pentru creditele in LEI, EURO, USD si CHF.  

 

ROBOR este abrevierea indicelui Romanian Interbank Offer Rate si reprezinta rata medie a dobânzii pentru creditele în lei pe care si le acorda bancile la imprumuturile intre ele, pe piata interbancara. Indicele este stabilit de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR).

 

La fel EURIBOR, este dat de piata interbancara europeana, iar LIBOR, de catre piata interbancara din Londra (London Interbank Offered Rate) pentru celelalte valute.

 

Institutiile de credit se imprumuta zilnic cu lichiditati intre ele, pe perioade care variaza de la o zi la un an. ROBOR este  rata medie a dobanzii la care bancile romanesti se imprumuta intre ele in lei. Indicii sunt calculati zilnic, ca medie aritmetica a ratelor de dobânda afisate de un numar de 10 banci comerciale, selectate de catre BNR potrivit unor criterii de performanta.

 

Ce sunt indicii ROBOR, EURIBOR si LIBOR la 3 si 6 luni?

vezi tot articolul

Articole recente

Urmareste-ne