Arhiva Blog Aprilie 2017

Refinantare sau restructurare?

Sunt deosebiri mari intre cele doua variante pe care o banca vi le poate propune in cazul in care, din diverse motive, ati ajuns intr-un impas financiar si va este greu sa rambursati creditele contractate.

 

Din punct de vedere al continutului: refinantarea poate cuprinde toate creditele pe care le aveti la un moment dat, transformandu-se intr-un singur credit, in timp ce restructurarea se realizeaza doar pentru un imprumut si nu se cumuleaza cu altele.

 

Din punct de vedere al costului: restructurarea inseamna, in cele mai multe cazuri, o reducere a sumei ratei si o extensie a perioadei de rambursare, la aceeasi dobanda la care a fost contractat creditul. Refinantarea inseamna incheierea unui nou contract de credit, avand costurile actualizate (mai mici) fata de perioada in care a fost contractat creditul.

 

Din punct de vedere al perioadei: restructurarea se realizeaza, la majoritatea bancilor, pe 1-2 ani, cu posibilitatea unei singure prelungiri. In cazul refinantarii, nu exista limite, ci doar criteriul incadrarii in perioada de creditare pentru noul produs (credit) bancar.

 

Criteriile dupa care sa analizezi daca cumva ai nevoie de una dintre actiunile de mai sus, ar fi:

vezi tot articolul

Cand e momentul sa iei un credit de nevoi personale?

vezi tot articolul

Articole recente

Urmareste-ne