Arhiva Blog Martie 2017

Ai grija la doua elemente: Scorul FICO si Biroul de Credit

vezi tot articolul

GALA ASOCIATIEI ROMANE A BROKERILOR DE CREDITE

vezi tot articolul

Este binevenit acum un Credit de nevoi personale

vezi tot articolul

Cerinte de cunostinte si competente ale brokerilor de credite

Articolul 86 din Ordonanta de Urgenta 52/2016 se refera la cerinta de competente si cunostinte pe care cei care fac intermediere de credite trebuie sa le aiba.

 

Astfel, creditorii, intermediarii de credite si reprezentanţii desemnati se asigura ca personalul lor detine si isi actualizeaza constant un nivel adecvat de cunostinte si competente in raport cu elaborarea, oferirea sau acordarea contractelor de credit si cu efectuarea activitatilor de intermediere de credite în sensul art. 3 pct. 5 sau furnizarea de servicii de consiliere.

 

Mai mult, daca incheierea unui contract de credit include un serviciu accesoriu legat de acesta, personalul trebuie sa detina cunostinte si competente referitoare la respectivul serviciu.

 

De asemenea, articolul 93 explica Normele de conduita pe care creditorii (bancile), intermediarii de credite, reprezentantii desemnati si entitatile de recuperea creante sunt obligati sa le respecte.

 

Acestia au obligatia ca, in momentul elaborării produselor de credit sau al acordarii, intermedierii sau prestării serviciilor de consiliere privind creditele si, dupa caz, a serviciilor accesorii catre consumatori ori a recuperării creantelor, sa actioneze cu onestitate, corectitudine, transparenta si profesionalism, tinand seama de drepturile si interesele consumatorilor.

 

 Acordarea, intermedierea sau prestarea de servicii de consiliere privind creditul si, dupa caz, a serviciilor accesorii ori a recuperarii creantelor se bazeaza pe informatiile referitoare la situatia specifica a consumatorului...

vezi tot articolul

Care este ordinea stingerii creditelor vechi printr-o refinantare?

vezi tot articolul

Articole recente

Urmareste-ne