Arhiva Blog Martie 2017

Ai grija la doua elemente: Scorul FICO si Biroul de Credit

Scorul FICO si situatia negativa din Biroul de Credit, in cazul in care ai inregistrat intarzieri repetate, mai mari de 30 de zile, iti pot afecta pe termen lung accesul la diverse forme de imprumut, ceea ce te va impiedica sa-ti rezolvi diverse nevoi personale si ale familiei.

 

Scorul FICO se calculeaza pe structura si istoricul comportamentul tau de plata, ceea ce a determinat si in Romania, din ce in ce mai multe banci si IFN-uri, sa ia in considerare, pe langa ceilalti indicatori de eligibilitate, si scorul FICO in acordarea sau in refuzul acordarii unui credit.

vezi tot articolul

GALA ASOCIATIEI ROMANE A BROKERILOR DE CREDITE

Am parcurs impreuna cu partenerii si clientii nostri, in 2016, un context economic, social, politic si legislativ aparte, ca sa nu spunem dificil sau imposibil.

 

Am fost aproape si de parteneri si de clienti, facand posibil din imposibil, cu solutii financiare adaptate fiecaruia, astfel incat sa rezolvam cat mai multe situatii.

 

Am avut rezultate bune si foarte bune, de aceea vom celebra, Experienta, Excelenta si Viitorul in Serviciile Financiare din Romania, in cadrul celei de-a doua editii a Galei Asociatiei Romane a Brokerilor de Credite, sub semnul trecerii pe un nivel superior al serviciilor de intermediere.

vezi tot articolul

Este binevenit acum un Credit de nevoi personale

Este creditul de care ai nevoie acum, la inceput de primavara, cand ai planuri mari sa-ti innoiesti casa, sa faci mici reamenajari, sa renovezi ori chiar sa cumperi bunuri de lunga folosinta. In portofoliul KIWI Finance exista o multime de credite de acest tip, furnizate de bancile-partenere, pe care le putem intermedia, fara nicio cheltuiala suplimentara, alta decat comisioanele normale ale bancii, pentru client.

 

Creditele de nevoi personale cu ipoteca au cele mai mici costuri practicate de bancile romanesti in acest moment. Iata cateva dintre acestea:

 

·         credit de nevoi personale cu ipoteca cu polita de viata gratuita

·         credit de nevoi personale cu ipoteca cu aprobare rapida

·         credit de nevoi personale cu ipoteca pe 5 ani sau credit de nevoi personale cu ipoteca pe 30 de ani - ambele pot fi utilizate pentru refinantarea unor credite obtinute anterior anului 2012.

 

Costurile atasate acestui tip de credit, comparativ cu anii anteriori, sunt aproape la jumatate. De la o dobanda medie de 18-19% in 2011, nivelul este acum de sub 10-11% , ceea ce reprezinta un bun argument pentru a contracta un credit de nevoi personale in aceasta perioada.

vezi tot articolul

Inca 11 zile pentru inregistrarea la ANPC

Pana la data de 21 martie 2017, brokerii de credite trebuie sa se inregistreze la ANPC, care va tine un registru special si va supraveghea activitatea de intermediere credite din Romania.

 

Conform Ordonantei 52/2016, art. 100, pentru a desfasura integral sau partial activitatile de intermediere a creditelor sau pentru a furniza servicii de consiliere, intermediarii de credite trebuie sa se inregistreze la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor in registrul special ANPC, actualizat periodic si disponibil publicului, online, pe www.anpc.ro.

Este necesara insa si indeplinirea catorva conditii profesionale, enumerate in cadrul aceluiasi articol al ordonantei.

 

Astfel, intermediarii de credite trebuie sa detina o asigurare de raspundere civila profesionala, care acopera teritoriile in care ofera servicii sau o alta garantie comparabila pentru raspunderea care decurge din neglijenta profesionala.

 

O persoana fizica autorizata (PFA) care doreste sa desfasoare activitatea de intermediere credite sau, in  cazul unei societati reglementate de Legea societatilor nr.31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, actionarii, administratorii, persoanele din conducere, precum si persoanele care interactioneaza cu clientii trebuie sa:

vezi tot articolul

Cerinte de cunostinte si competente ale brokerilor de credite

Articolul 86 din Ordonanta de Urgenta 52/2016 se refera la cerinta de competente si cunostinte pe care cei care fac intermediere de credite trebuie sa le aiba.

 

Astfel, creditorii, intermediarii de credite si reprezentanţii desemnati se asigura ca personalul lor detine si isi actualizeaza constant un nivel adecvat de cunostinte si competente in raport cu elaborarea, oferirea sau acordarea contractelor de credit si cu efectuarea activitatilor de intermediere de credite în sensul art. 3 pct. 5 sau furnizarea de servicii de consiliere.

 

Mai mult, daca incheierea unui contract de credit include un serviciu accesoriu legat de acesta, personalul trebuie sa detina cunostinte si competente referitoare la respectivul serviciu.

 

De asemenea, articolul 93 explica Normele de conduita pe care creditorii (bancile), intermediarii de credite, reprezentantii desemnati si entitatile de recuperea creante sunt obligati sa le respecte.

 

Acestia au obligatia ca, in momentul elaborării produselor de credit sau al acordarii, intermedierii sau prestării serviciilor de consiliere privind creditele si, dupa caz, a serviciilor accesorii catre consumatori ori a recuperării creantelor, sa actioneze cu onestitate, corectitudine, transparenta si profesionalism, tinand seama de drepturile si interesele consumatorilor.

 

 Acordarea, intermedierea sau prestarea de servicii de consiliere privind creditul si, dupa caz, a serviciilor accesorii ori a recuperarii creantelor se bazeaza pe informatiile referitoare la situatia specifica a consumatorului...

vezi tot articolul

Care este ordinea stingerii creditelor vechi printr-o refinantare?

Ai ajuns sa ai in portofoliul de datorii credite de diferite tipuri, acumulate de-a lungul anilor, si este bine sa stii in primul rand ca orice credit mai vechi de 3-4 ani este depasit din toate punctele de vedere: costuri, structura, perioada.

Pentru simplul motiv ca bancile au modificat radical, din 2013 incoace, conditiile de acordare, mult in favoarea clientilor, ar trebui sa iei in considerare o refinantare, mai ales daca esti un bun platnic, deci nu ai intarzieri in Biroul de Credit si un scor FICO bun (vezi aici ce este acesta).

In cazul in care te-ai decis sa faci acest pas, prin care fie aduni mai multe credite mici intr-unul mai mare, fie reusesti sa-ti reduce perioada de rambursare ori suma lunara de plata, este bine sa tii cont de cateva detalii:

·         Analizeaza temeinic, impreuna cu un specialist, fie el ofiter de credit sau broker de credite, situatia creditelor din portofoliul tau: tipurile de credit, pe ce durata, rata lunara, costurile implicate.

·         Vezi care dintre acestea ar trebui sa fie inchise (achitate total sau partial) cat mai repede, pentru a-ti usura povara financiara pe urmatoarea perioada.

·         Stabileste ordinea si cuantumul in care, prin suma obtinuta din refinantarea, vei stinge datoriile.

In principiu, ordinea sugerata...

vezi tot articolul

KIWI Finance este partener Unica Sport Romania

Ziua Portilor Deschise cu tema "Un angajat activ, un angajat fericit", organizat de Unica Sport Romania si Romartizanat, vaavea loc azi, 30 martie (joi), de la ora 18, la sala Unica Sport Romania, strada Gara Herastrau nr. 4D, cladirea de birouri "C", parter, sector 2, Bucuresti (in apropierea statiei de metrou Aurel Vlaicu).

 

Programul evenimentului cuprinde prezentari sustinute de top manageri si manageri de resurse umane, alaturi de degustari de produse oferite de Viwa Vitaminwatter si Crama Oprisor, cadouri primite de la Himalaya Herbals, AgriroFresh si Unica Sport, alaturi de o tombola cu produse Mio Bio si Romartizanat.

 

Evenimentul se va incheia cu o prezentare de ii create de Romartizanat si o degustare de vinuri de la Crama Oprisor, iar articiparea este gratuita.

 

KIWI FINANCE, infiintata in anul 2003, a adus pentru prima data in Romania serviciile de asistenta si intermediere in obtinerea creditelor bancare, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, in orice locatie convenabila clientului, fara niciun cost suplimentar. Astfel a inceput istoria sa, in urma cu 12 ani. Pana in prezent, KIWI FINANCE a intermediat credite in valoare de 910 milioane euro, fiind prezenta in 35 de orase ale Romaniei.

vezi tot articolul

Articole recente

Urmareste-ne