Arhiva Blog Octombrie 2016

Legea conversiei in lei a creditelor in franci elvetieni a fost adoptata de Camera Deputatilor

vezi tot articolul

EPISODUL IV: IMPORTANT PENTRU CLIENTII NOSTRI!

vezi tot articolul

TREI PREVEDERI IMPORTANTE ALE ORDONANTEI 52/2016 PE CARE TREBUIE SA LE STII

Daca esti in situatia de a obtine un credit garantat cu o ipoteca -  fie ca este pentru achizitia unei locuinte, fie ca este destinat acoperirii unor nevoi personale – trebuie sa ai cunostinta de cele trei prevederi importante ale Ordonantei de Urgenta a Guvernului  52/2016 care te privesc direct.

 

-          Ai dreptul sa rambursezi oricand si orice suma, anticipat, din creditul contractat, fara niciun cost in plus. Astfel, in cazul in care dispui de o suma oarecare si vrei sa scazi din datoria catre banca, poti sa achiti anticipat, fara costuri suplimentare, si sa optezi pentru varianta in care vrei sa continui rambursarea conform scadentarului: cu o rata mai mica, pastrand perioada de achitare, sau cu scaderea perioadei, pastrand nivelul ratei lunare.

 

-          In relatia cu tertii, intr-un proces de creditare, consumatorul are dreptul sa-si aleaga asiguratorul si evaluatorul, nefiind obligat sa accepte sugestia bancii in acest caz. Pana acum, clientii erau obligati sa accepte companiile agreate de catre banca, atat in cazul asiguratorilor, cat si in cazul evalutorilor.

 

-          Activitatea de colectare a datoriilor restante este clar reglementata, fiind mentionate inclusiv orele in care este permisa apelarea clientului, si formele in care clientul trebuie atentionat asupra situatiei platilor astfel incat sa fie pastrata confidentialitatea si demnitatea persoanei.

vezi tot articolul

Articole recente

Urmareste-ne