Arhiva Blog August 2016

Avansuri diferentiate la credite ipotecare

Dupa ce au crescut brusc avansul la credite ipotecare, bancile au trecut la avansuri diferentiate, in functie de garantiile prezentate, dar si de localitatea de domiciliu. Este cel putin cazul bancii numarul 1 in Romania, BCR care a anuntat in aceasta saptamana scaderea avansului, la 15%, si criterii noi de acordare, dar si al CEC Bank si al altor banci.

 

Astfel, BCR solicita un avans minim de 15%, dar care poate urca pana la 35% din valoarea investitiei, in functie de localitatea in care este situat imobilul ipotecat si perioada creditului, iar perioada de acordare a creditului este de maxim 20 de ani.

 

Cu avans de 25% BCR ofera credite pe o perioada de creditare de maxim 25 ani si in functie de locatia imobilului adus drept garantie, iar un avans de 35% este perceptu pentru imobilele situate in alte localitati decat cele mentionate in lista publicata de BCR.

 

BRD avansul este de 15% daca poate fi prezentata o garantie suplimentara fata de imobilului care face obiectul creditului. In cazul in care se aduce un singur imobil in garantie avansul este  de 25%, iar  functie de profilul clientului si tipul imobilului adus in garantie avansul minim poate fi si de 35%.

vezi tot articolul

Articole recente

Urmareste-ne