Arhiva Blog August 2016

Structura si tipul creditelor intermediate de KIWI Finance in semestrul I 2016

Aproape jumatate din creditele ipotecare si de nevoi personale sunt intermediate in Bucuresti

Valoarea medie a unui credit ipotecar este de 228.000 lei, echivalent circa 52.000 euro

Cei mai multi clientii care solicita credite de nevoi personale (65%) au venituri lunare situate intre 2000 si 4000 de lei

 

KIWI Finance – liderul pietei brokerilor de credite din Romania – a intermediat in prima jumatate a anului in curs credite in valoare de 50 milioane euro, in crestere cu 37% fata de aceeasi perioada a anului 2015. Dintre acestea, 70% sunt credite ipotecare standard, 27% credite de nevoi personale si 3% credite Prima casa.

 

Cresterea cea mai mare fata de anul anterior s-a inregistrat pe segmentul creditelor ipotecare standard, cu 56% mai mult fata de 2015. In primele 6 luni s-a inregistrat o crestere cu 68% a cererii solvabile de credite ipotecare standard si cu 10% a cererii de credite de nevoi personale.

 

“Principalul declansator al cresterii semnificative si accelerate al cererii solvabile de credite ipotecare din prima jumatate a acestui an a fost perspectiva implementarii Legii darii in plata cu consecintele pe care deja le vedem: cresterea avansului solicitat de catre banci, restrictionarea conditiilor de creditare prin conditii suplimentare, cum ar fi de exemplu numarul de proprietati, scopul achizitiei, calitatea garantiei etc., si,  bineinteles, cresterea dobanzilor”, explica Anca Bidian, CEO KIWI Finance.

vezi tot articolul

Avansuri diferentiate la credite ipotecare

Dupa ce au crescut brusc avansul la credite ipotecare, bancile au trecut la avansuri diferentiate, in functie de garantiile prezentate, dar si de localitatea de domiciliu. Este cel putin cazul bancii numarul 1 in Romania, BCR care a anuntat in aceasta saptamana scaderea avansului, la 15%, si criterii noi de acordare, dar si al CEC Bank si al altor banci.

 

Astfel, BCR solicita un avans minim de 15%, dar care poate urca pana la 35% din valoarea investitiei, in functie de localitatea in care este situat imobilul ipotecat si perioada creditului, iar perioada de acordare a creditului este de maxim 20 de ani.

 

Cu avans de 25% BCR ofera credite pe o perioada de creditare de maxim 25 ani si in functie de locatia imobilului adus drept garantie, iar un avans de 35% este perceptu pentru imobilele situate in alte localitati decat cele mentionate in lista publicata de BCR.

 

BRD avansul este de 15% daca poate fi prezentata o garantie suplimentara fata de imobilului care face obiectul creditului. In cazul in care se aduce un singur imobil in garantie avansul este  de 25%, iar  functie de profilul clientului si tipul imobilului adus in garantie avansul minim poate fi si de 35%.

vezi tot articolul

Cel mai bun produs bancar pentru constructia de locuinte

Segmentul constructiilor, atat rezidential cat si office, a crescut semnificativ anul trecut comparativ cu perioada 2010 - 2014, fond pe care creditarea pe acest segment a avut cel mai bun an. KIWI Finance a lansat, impreuna cu una dintre cele mai active banci pe segmentul creditarii imobiliare, cel mai bun produs bancar pentru constructia de locuinte, usor de accesat, convenabil din punct de vedere al costurilor si extrem de avantajos ca procedura de finantare a proiectului imobiliar.

 

Este singurul credit de constructie din Romania in care suma necesara fiecarei etape de constructie este disponibila instant, astfel ca aceasta poate fi utilizata cash, fara ca beneficiarul sa fie nevoit a prezinta bancii mai intai teancurile aferente de facturi si chitante. Astfel, acesta va putea sa-si negocieze mai bine achizitia de materiale si manopera pentru lucrarile aferente.

 

Mai mult, pentru justificarea sumelor accesate, este suficient un simplu raport de evaluare care sa confirme avansul lucrarilor de constructie.  O alta varianta este aceea de a demonstra bancii ca a utilizat creditul conform destinatiei specificate in contract, prezentand facturi pentru 90% din suma utilizata.

 

vezi tot articolul

Articole recente

Urmareste-ne