Arhiva Blog Mai 2016

Darea in plata in 6 pasi

1. Consumatorul intocmeste o NOTIFICARE si o transmite creditorului, printr-un executor judecatoresc, avocat sau notar public, prin care il informeaza ca a decis sa apeleze la Legea privind darea in plata sis a transmita astfel dreptul de proprietate asupra imobilului obtinut prin credit ipotecar, pentru a stinge datoria generata prin contractul de credit ipotecar.

 

2. Cu cel putin trei zile inainte de prima zi de convocare la notarul public, partile – debitor si creditor - transmit acestuia informatiile si inscrisurile necesare incheierii actului de dare in plata.

 

3. De la data primirii notificarii, dreptul creditorului de a se indrepta impotriva codebitorilor sau a garantilor personali sau ipotecari se suspenda.

 

4. Creditorul poate contesta, in maxim 10 zile de la data comunicarii, indeplinirea conditiilor de intrare pe legea darii in plata a clientului. Daca se admite definitiv contestatia, creditorul poate demara proceduri judiciare contra debitorului.

vezi tot articolul

KIWI FINANCE ESTE NOMINALIZATA LA PREMIILE CAPITAL

KIWI Finance este nominalizata intre cele mai bune 10 companii de servicii din Romania, un an, 2015, profitabil. Compania, compania condusă de Anca Bidian, a încheiat anul cu o cifră de afaceri de 9,3 milioane de lei, în creștere cu 47% față de 2014 și cu un volum de credite intermediate de 410 milioane lei, mai mult cu 37% față de cele 300 milioane lei din anul precedent.

 

In fiecare zi a anului trecut, cinci familii din țară s-au mutat în casă nouă, cumpărată prin creditul luat de la KIWI Finance.

 

VOTATI-NE, PENTRU CA SUNTEM CEI MAI BUNI!

vezi tot articolul

Noile norme de creditare propuse de BNR ies din dezbaterea publica maine

 

Termenul-limită pentru transmiterea opiniilor sau comentariilor despre Modificarea și completarea Regulamentului Băncii Naționale a României nr. 17/2012 privind unele condiții de creditare,  supus dezbaterii publice, va expira maine,  25 mai a.c.

 

Normele de creditare propuse de BNR sunt mai restrictive fata cele in vigoare, iar principalele modificări faţă de actualul cadru de reglementare sunt:

 

  • aplicarea cerințelor referitoare la evaluarea bonității și în cazul instituțiilor financiare nebancare înscrise numai în Registrul general și al celorlalte categorii de creditori prevăzute la art. 1 alin. (2) din regulament
  • stabilirea obligației de elaborare a politicilor de remunerare a personalului creditorilor implicat în evaluarea bonității solicitantului de credit de o manieră compatibilă cu o administrare sănătoasă a riscurilor
  • impunerea obligației creditorilor de stabilire, revizuire, documentare și păstrare a procedurilor și informațiilor care stau la baza evaluării capacității de rambursare a clienților
  • reglementarea unor cerinţe privind modalitatea de stabilire a informațiilor ce vor fi solicitate clienților în scopul evaluării capacității de rambursare.

 

In noile norme se precizeaza faptul ca,  “la evaluarea bonitatii, inainte de încheierea unui contract de credit, împrumutătorii realizează, pe baza unor informaţii corespunzătoare şi suficiente, obţinute inclusiv de la client precum şi, după caz, prin consultarea bazei de date a unui sistem de evidenţă de tipul birourilor de credit, o evaluare riguroasă a capacităţii clientului de rambursare a creditului”.

vezi tot articolul

PREMIUL 2 LA CATEGORIA "CELE MAI BUNE COMPANII IN SERVICII" - GALA CAPITAL 2016 EXCELENTA IN AFACERI

KIWI Finance a primit premiul doi în categoria "Cele mai bune companii din servicii", în cadrul Galei Premiilor Capital 2016 pentru Excelenţă în Afaceri

 

„Este o mare bucurie să primim acest premiu, mai ales că vine într-un context în care domeniul în care activăm a beneficiat de o atenţia foarte mare în ultima vreme şi, probabil, la capitolul popularitate se luptă cu clasa politică. Le mulţumim celor peste 1.000 de clienţi care ne acordă lunar încrederea. Vreau să felicit echipa guvernamentală, pentru că într-un moment foarte delicat a avut curajul să se expună public într-un mediu destul de toxic, în care prea puţini performeri din antreprenoriat şi din economie au curajul să intre“, a declarat Traian Stancu, Chief Operating Officer în cadrul Kiwi Finance.

 

Câştigării acestei categorii au fost desemnaţi dintr-o listă cu zece nominalizaţi în funcţie de votul cititorilor revistei Capital şi de aprecierile redacţiei.

 

KIWI Finance a fost nominalizata intr-o companie selecta, alaturi de JLL Romania, Coldwell Banker Affiliates of Romania, Țuca Zbârcea & Asociații, Clifford Chance Badea, Regina Maria, PWC România, Christian Tour, RCS&RDS si Orange Romania.

 

Pe locul 1 a fost desemnata compania de telecomunicatii Orange Romania, iar pe locul al treilea, Casa de avocatura Tuca, Zbarcea si asociatii.

vezi tot articolul

Articole recente

Urmareste-ne