Arhiva Blog Octombrie 2015

Legende urbane despre refinantari - Episodul II

Sunt cel putin trei elemente sau trei semnale care iti arata ca trebuie sa faci o refinantare a creditelor tale, indiferent de natura lor. Si este bine sa stii, inainte de toate, ca poti refinanta orice fel de imprumut ai luat, fie ca este un descoperit de salariu, fie ca este un card de credit sau de cumparaturi, fie ca este un credit clasic – de nevoi personale, ipotecar sau imobiliar.

 

Daca nu te-a preocupat pana acum acest aspect – eventualitatea unei refinantari in conditii evident mai bune comparativ cu momentul in care ai contractat imprumuturile tale – acorda-ti un ragaz si fii atent la urmatoarele trei chestiuni:

 

1. Vechimea creditelor tale: daca le-ai obtinut cu mai mult de 3 ani in urma – sau tot ceea ce a fost imprumutat inainte de anii 2012-2013 – este cazul sa iei serios in calcul varianta refinantarii. Explicatia este simpla: in ultimii trei ani, conditiile de creditare in ansamblul lor au fost radical schimbate fata de perioada dinaintea anilor mentionati, din toate punctele de vedere. Costuri, birocratie, sume accesate, durata de aprobare.

 

2. Structura creditelor tale: majoritatea salariatilor au recurs la descoperitul de salariu (overdraf), deci este foarte probabil ca ai un astfel de imprumut, la care probabil se adauga cel putin un card de cumparaturi si un credit, fie el de nevoi personale, fie chiar un credit imobiliar. Cert este ca, avand dobanzi diferite, dintre care la primele doua produse bancare mentionate vorbim despre dobanzi foarte mari, nu ar fi rau sa iei in calcul varianta reunirii lor sub un acelasi acoperis, cu o dobanda sub media dobanzii creditelor separate, eventual cu o rata diminuata ori pe o perioada mai scurta.

 

3. Costurile creditelor: comparativ cu numai doi sau trei ani in urma, dobanzile, dar si restul costurilor atasate accesarii unui credit – indiferent de natura lui – sunt cel putin la jumatate, iar unele dintre acestea chiar au fost eliminate. Vezi, de exemplu, costul de analiza dosar ori cost de rambursare anticipate, pe care foarte multe banci le-au sters din contractele lor. Datele din piata bancara sunt foarte clare, din acest punct de vedere: dobanzile, cel putin, sunt la cel mai mic nivel din ultimii 25 de ani.

 

 

 

vezi tot articolul

Legende urbane despre refinantari - episodul III

Din seria Legende urbane despre refinantari este momentul sa “demolam” inca una, de care cei mai multi dintre clientii bancilor sunt atat de convinsi incat nu fac nici cel mai mic efort pentru a afla daca este sau nu adevarata.

 

Este vorba despre ideea potrivit careia nu toate creditele pe care le derulezi, la un moment dat, si nu orice tip de credit pot fi obiectul unei refinantari. Nimic mai fals! In acest moment, bancile, fara exceptie, admit cereri de refinantare pentru orice tip de credit,  fara limita de suma ori alt tip de conditionari referitoare la caracteristicile creditelor respective.

La refinantare pot intra toate tipurile de credite : carduri de credit, descoperit de salariu, creditele de nevoi personale simple, creditele de nevoi personale cu ipoteca, credite de achizitii, leasing.

 

Motivele refinantarii sunt evidente: costurile bancare sunt cele mai mici din istoria ultimilor 25 de ani, birocratia care insoteste solicitarea de refinantare este mult diminuata comparativ cu anii din urma (acte, adeverinte, drumuri la banca, timp si comisioane), plus beneficiul transformarii unui numar de rate intr-una singura.

 

Practic, este chiar indicat ca, in cazul in care ai in portofoliul tau de credite personale toate aceste tipuri de produse bancare (card, overdraft si unul sau mai multe tipuri de credite) sa apelezi la refinantare. Sau, cel putin, sa te consulti cu un expert in creditare, impreuna sa realizati o analiza completa a balantei personale de venituri si cheltuieli, dupa care sa decideti, pe exemple si aplicatii concrete, daca este cazul, catre ce banca si pasii urmatori necesari unei refinantari.

vezi tot articolul

Cea mai mare suma acordata la o refinantare: 430.000 RON

Recent, KIWI Finance a intermdiat refinantarea, pentru un client al sau, a nu mai putin de 10 credite, "adunate" intr-un credit de nevoi personale de 430.000 RON.

 

P​rin acest contract, i-au fost consoildate clientului respectiv 10 expuneri anterioare, formate din felurite credite de nevoi personale si carduri. Rata lunara i-a fost redusa cu aproape 2.000 lei, confortul platii unei singura rate, catre un singur finantator, versus 10 rate la  finantatori diferiti, fiind indiscutabil.

 

Este vorba, in acest caz, despre un record absolut inregistrat de catre echipa KIWI Finance, atat din punct de vedere al sumei totale obtinute - aproape 100.000 de euro -, cat si ca numar al creditelor colectate intr-un singur produs de creditare.

vezi tot articolul

Testeaza-ti gratuit gradul de indatorare!

Care este proportia dintre ratele pe care le ai de platit bancilor, pentru tot felul de “lucruri” pe care le-ai imprumutat de la ele si veniturile tale? “Lucruri” a se citi bani, sub diferite forme: carduri, descoperit de salariu, credite pentru masina ori casa, credite pentru diverse nevoi personale, prin care ai renovat ori a cumparat bunuri de folosinta indelungata.

 

De fiecare data cand ai contractat unul dintre aceste imprumuturi, ai auzit, desigur, despre faptul ca banca iti va evalua gradul de indatorare, adica ce pondere au ratele tale in total venituri. Daca acest procent depaseste cifra de 60%, se cheama ca nu (mai) esti eligibil pentru un nou imprumut. Cu alte cuvinte, se cheama ca nu te poti indatora peste pragul admis de normele bancare, norme care pornesc de la ideea ca fiecaruia ii este necesara o suma lunara din care sa-si acopere nevoile curente de trai. Prin urmare, nu toti banii pe care ii castigi pot fi indreptati catre banca, pentru a plati ratele pe care le-ai avea in urma unuia sau mai multe credite.

 

La KIWI Finance  gasim si intermediem solutii prin care sa refinantezi credite mai vechi astfel incat sa-ti diminuezi povara financiara curent – fie prin scaderea ratelor, fie prin scaderea perioadei de indatorare.

vezi tot articolul

Trei mari avantaje daca apelezi la un broker de credite

De ce sa lucrezi cu un broker de credite, in loc sa te duci singur la banca? Pentru ca un broker are pe masa si iti prezinta mai multe oferte, dispune de o multitudine de informatii, formale sau informale, si iti spune la ce trebuie sa fii atent, ce este in interesul tau si ce nu, atunci cand accesezi un credit si te pregatesti sa intri intr-o relatie de lunga durata cu banca.

 

Care sunt avantajele lucrului cu un broker de credite? Trei sunt aspectele esentiale de care orice solicitant tine cont la alegerea unui credit:

1. Cel mai scurt timp petrecut cu analiza ofertelor bancilor;

2. Cea mai mare suma accesata, la cea mai mica dobanda, cu cele mai mici costuri;

3. Cat mai putini nervi consumati “fata in fata cu banca”.

 

Spre deosebire de banca, brokerul are o perspectiva mult mai aplicata asupra pietei bancare, a ofertelor bancilor-partenere, dar si a nevoilor clientilor, cel putin prin prisma numeroaselor dosare intocmite, analizate si perfectate pentru a fi trimise la banca.

vezi tot articolul

Articole recente

Urmareste-ne