Arhiva Blog Septembrie 2015

Legende urbane despre refinantari – Episodul I

Legendele urbane despre refinantari aproape ca au devenit legi cand vine vorba despre posibilitatea de a renunta la un credit vechi si a-l inlocui cu unul nou, mai bun.

 

Este posibil sa ai o mare surpriza si sa constati, in urma unei analize pertinente, in acord cu noile date din piata de creditare, ca lucrurile s-au schimbat radical in ultimii 2-3 ani, chiar mai repede de cei 10 sau 20 de ani pe care te-ai indatorat. Din toate punctele de vedere: cost, dobanda, acte, dosare, proceduri. De ce?

 

Sunt cel putin trei elemente de care ar trebui sa tii cont, schimbate total fata de acum trei ani, nu mai demult, in sensul diminuarii lor: dobanzile la credite au scazut semnificativ, mare parte din cheltuielile cu intocmirea dosarelor de credit s-au diminuat esential, pana la eliminare in unele cazuri, si, nu mai putin important, birocratia bancara aferenta procesului de creditare e mult mai mica fata de ceea ce se intampla cu ani in urma.

 

Prin urmare, nu este deloc de neglijat ideea sa apelezi la o refinantare, neaparat insotita de analiza unui broker de credite, care, si el, de cele mai multe ori, nu te costa nimic in plus. Sunt toate premisele sa obtii un credit mai bun, la o dobanda mai buna, pe o perioada mai buna.

 

Dar, care sunt cele cinci mituri care i-au impiedicat pe cei mai multi dintre romanii cu credite de toate felurile sa apeleze la o refinantare?

vezi tot articolul

Articole recente

Urmareste-ne