Arhiva Blog Iulie 2015

Cifra-record din ultimii sase ani comunicata de BNR

Creditele acordate de banci populatiei in luna mai 2015 insumeaza 2,5 miliarde lei, cel mai mare volum din ultimii sase ani.

 

Peste 97% din totalul creditelor ipotecare acordate in luna mai 2015 au fost credite in lei si doar 3% credite in valuta, releva cifrele publicate de Banca Nationala a Romaniei.

 

Fata de luna mai a anului trecut, suma creditelor de acest tip este mai mare cu 60%, iar fata de luna    aprilie 2015 cresterea este  de peste 31%.

 

vezi tot articolul

Chiriile sunt acceptate ca venit unic la creditele garantate

Veniturile din chirii sunt considerate de catre banci drept venituri eligibile, dar in anumite conditii, care nu difera foarte mult de la o banca la alta. Astfel, criteriile importante de care acestea tin cont la analiza dosarului de credit sunt perioada pentru care este incheiat contractul de inchiriere si calitatea persoanei care inchiariaza locatia.  

Plaja proportiilor in care aceste venituri sunt luate in considerare variaza, de la o banca la alta, intre 20 si 90%, in general fiind tratate ca venituri adiacente. Reprezinta exceptii cazurile in care sunt acceptate drept venituri unice pentru obtinerea unui credit.


Chiriile sunt acceptate de catre banci ca venit unic doar in cazul creditelor garantate, in rest, acestea sunt luate in considerare ca venituri adiacente, pe langa alte venituri permanente sau fluctuante.

 

In cazul contractelor incheiate pe perioada determinata, contractul trebuie sa aiba clauza de reinnoire automata sau este obligatoriu ca acesta sa fi fost reinnoit cel putin o data si sa fie valabil minim 6 luni de la data solicitarii creditului.Sunt insa si banci care iau in considerare contracte de inchiriere pe o perioada determinata, cu un contract incheiat pe o perioada care sa acopere cel putin perioada de creditare.

 

 

vezi tot articolul

Trei avantaje majore daca apelezi la brokerul de credite

Brokerul de credit este solutia moderna si eficienta pentru accesarea unui credit! Poate ca este mai simplu sa intri in sucursala bancii din coltul strazii pe care locuiesti ori din apropierea biroului tau, dar este foarte posibil ca acest pas, cel putin in cazul in care esti interesat de un credit,  sa nu fie si cel mai nimerit pentru tine.

 

Nu este obligatoriu ca acea banca sa-ti ofere exact ceea ce iti trebuie, desi ofertele de tot felul abunda si inunda toate canalele de informare. Doar ca, bancile au, de regula, produse-standard care pot fi mai greu ajustate pe nevoia reala a clientilor. Si, de aici, “nebunia” accesarii unui credit care, de multe ori, se incheie cu un refuz categoric (a se citi “respingere dosar”) din partea bancii, sub diferite justificari.

 

Din fericire, exista alternativa brokerului de credit. Adica acea companie care “aduna” sub umbrela sa expertii in creditare, banking si proceduri de accesare credite, pe o paleta diversificata de oferte ale bancilor-partenere. Doar cine nu a apelat pana acum la un broker recunoscut nu stie ca “e prea frumos ca sa fie adevarat”. Si nu o spunem noi, o spun clientii Kiwi Finance.

 

Dar, care sunt avantajele lucrului cu un broker de credite? Sunt trei aspecte esentiale pe care oricine ar vrea sa le diminueze la maximum, iar rezultatele sa fie cat mai mari:

 

1. Cel mai scurt timp petrecut cu analiza ofertelor bancilor.

 

2. Cea mai mare suma accesata, la cea mai mica dobanda, cu cele mai mici costuri.

 

3. Cat mai putini nervi consumati “fata in fata cu banca”.

vezi tot articolul

Articole recente

Urmareste-ne